WTCR: Megbukott a facebookos futamközvetítés, idén már nem lesz

Visszatérnek a túraautó-világkupa szombati első versenyei a tévéképernyőkre, miután a facebookos közvetítések korántsem váltottak be a hozzájuk fűzött reményeket.

03718007_jl24697.jpg

A tavalyi évben a WTCR promótere és az Eurosport Events próbált némi újítást csempészni a túraautós közvetítésekbe, így a világkupa-hétvégék első futamait rendre a sorozat hivatalos Facebook-oldalán, élő videós formában láthattuk – hasonlót szisztémát korábban a nemzetközi TCR-széria alkalmazott. Az elképzelés nem lett volna rossz, azonban sem Magyarországon, sem világszinten nem bizonyult túlságosan népszerűnek: például a magyar WTCR-nézők rendre kifogásolták, hogy az első futamot élőben csakis angol kommentárral kísérhetik figyelemmel.

„Az élő Facebook-közvetítések hatalmas csalódást okoztak. A Facebook is egy médium, de ahhoz, hogy tapasztalatot gyűjtsünk az élő videós funkciója kapcsán, a legjobb mód az, hogy kísérletezünk vele. Többen is mondták, hogy ’Francois, vidd a sorozatot a Facebookra és lesz egymillió néződ’. Az igazság az, hogy próbáltunk minél kreatívabban megoldani ezt az egészet: a versenyzőkkel promótáltuk a bajnokságot különböző videóklipeken keresztül, ami tovább fogunk vinni a jövőben is. Azonban az élő közvetítés a közelében sem volt az elvárásainknak, így azt állítjuk” – idézi a TouringCarTimes Francois Ribeirót, a WTCR promóterét.

03718002_1266_ff.jpg

Ribeiro ugyanakkor leszögezte, hogy a szabadedzéseket és az időmérőket továbbra is figyelemmel kísérhetjük majd a közösségi platformon, csak a versenyekre vonatkozik az, hogy csakis lineáris tévéközvetítések révén lesz elérhető.

„Nem tudnám megmagyarázni a csapatoknak, a szponzoroknak és a gyártóknak, hogy miért kéne büntetnem azzal, hogy a Facebookon csak százezren láthatják őket, míg a tévében 50 millióan” – tette hozzá a világkupa elsőszámú embere.

Az internetes közvetítés leállítása nem érinti az Eurosport Playert, amin keresztül továbbra is percről-percre követhető lesz valamennyi WTCR-hétvége. A világszerte népszerű sportcsatorna szolgáltatása kapcsán a magyar Eurosport kommentátora, Lantos András a WTCBlog.hu-n elárulta, hogy „már elindult a fejlesztése annak a rendszernek, amellyel magyarul is tudunk majd közvetíteni a Playerre” és „az sem kizárt, hogy már márciustól lesz magyar kommentár a szabadedzésekhez és az első időmérőhöz az Eurosport web-TV-jén”.

Fotó: Jean Michel Le Meur, Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4214556154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása