F1 - MÁRIS BAJBAN VAN A RED BULL 2019-ET ILLETŐEN

ap-1wbvcd7a52111_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Németországi sajtóértesülések szerint a Honda és a szimulációkat végző osztrák partnere, az AVL összerúgták a port. A szakítás érzékényen érintheti a Red Bull-t és fiókcsapatát is.

Az AutoBild információi szerint bajba került a Red Bull és a Toro Rosso, ugyanis a Honda – ami 2019-től már mindkét energiaitalos csapatnak biztosítja az erőforrást – szakemberei az idei konstrukció kifejlesztése folyamán zátonyra futottak, ugyanis összevesztek az osztrák AVL-lel, pontosabban annak projektvezetőjével. A cégről – amely az elmúlt időszakban a fejlesztéseket és a szimulációkat elvégezte a japánoknak – tudni érdemes még, hogy korábban a Ferrarival is együttműködött, azonban az olaszokkal is egy idő után borússá vált a kapcsolat, így az is szakítással zárult.

A szakítás hírét megerősítette a Red Bull motorsport-részlegének tanácsadója, Dr. Helmut Marko is, aki azt is elárulta, hogy a Mercedes korábbi guruját, Mario Illient felkérte arra, hogy segítsen a Hondának megoldani a motorral kapcsolatos problémákat, amik közül a legnagyobb kétségkívül a belsőégésű erőforrást (ICE) érinti, mivel azon a részen folyamatosan vibráció lép fel. Azonban a svájci szakember sem talált ellenszert a problémára, ahogyan a Renault megbízhatatlan és gyenge erőforrásán sem tudott segíteni.

Úgyhogy jelenleg a Honda maximális kapacitáson pörögve, házon belül igyekszik menteni a menthető, viszont Marko még a kialakult helyzet ellenére sem adta alább a 2019-es célkitűzéseit: „A Honda már most megelőzte a Renault-t, és ez csak jobb lesz 2019-ben. Minden rendelkezésre áll Maxnak ahhoz, hogy a csúcsra törjön. Ő folyamatosan fejlődik, úgyhogy úgy tűnik, hogy semmi sem szabhat neki határt.”

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2914540338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Iamthelaw 2019.01.07. 16:39:22

Ricciardo fossá veri őket ebben az évben :)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása