F1 - KEMÉNY FELADATOT KELL TELJESÍTENIE BOTTASNAK A 2020-AS MERCEDES-ÜLÉSÉRT

valtteri_bottas_f1_grand_prix_russia_qualifying_clowvalf1cgx.jpg

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke leszögezte, hogy Valtteri Bottas csak akkor maradhat jövőre is a Mercedes versenyzője, ha 2019-ben szinte ugyanolyan teljesítményre lesz képes, mint ötszörös világbajnok csapattársa, Lewis Hamilton.

Habár erősen kezdte a 2018-as szezont Valtteri Bottas, ezt nem tudta később kiemelkedő eredményekre váltani, így csak ötödik lett az összetettben, s még csak futamot sem nyert, miközben Lewis Hamiltont ismét világbajnokká avatták. Helyzetét pedig az is nehezíti, hogy a Mercedesnél készenlétben van az idei évre a Force Indiánál végbement tulajdonosváltás következtében partvonalra került Esteban Ocon, akit 2020-ra felemelhet a piadesztára a brackley-i csapat, amennyiben a finn idén is gyengén teljesít.

Bottas kapcsán a Mercedes vezetője, Toto Wolff a motorsport.com-nak lenyilatkozta, hogy idén jóban kell lennie Fortunával és muszáj magasabb szinten teljesítenie ahhoz, hogy ne veszítse el ülését a csapatnál, amit 2017 elején vett át a világbajnokká koronázását követően visszavonult Nico Rosbergtől: „Tudja Valtteri pontosan, mire van szüksége ahhoz, hogy jövőre is maradhasson. Le kell számolnia a balszerencsével és ugyanazt a szintet kell hoznia, mint Lewisnak. Ha Lewis fejlődik, az azt jelenti, hogy Valtterinek is fejlődnie kell. Én láttam, hogy ezt eddig mindig is teljesítette, de mégiscsak egy ötszörös világbajnokkal van dolga. Azon a szinten kell versenyeznie, mint Lewisnak és a többi bajnokesélyesnek.”

„Ilyen magas szinten nem láttam az elmúlt hat évben Lewist, és ez az, amiért már ötszörös világbajnok. Igencsak nehéz feladatnak ígérkezik egy, a pályafutása csúcsán lévő ötszörös világbajnok legyőzése, és ezt Valtteri tudja. Én úgy gondolom, hogy neki megvan ehhez a képessége és tud győzni. Már az előző évben is bizonyította néhány alkalommal, hogy képes nyerni” – zárta gondolatait Wolff.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2814536678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása