DTM - PAFFETT SZABADKÁRTYÁSKÉNT VISSZATÉRNE

dtm-1539523998.jpg

A német túraautó-bajnokság kétszeres bajnoka, a Formula-E-be igazolt Gary Paffett egy versenyhétvége erejéig, vendégpilótaként visszatérne a szériába.

Gary Paffett azt követően csatlakozott a Mercedes DTM-csapatát futtatott HWA Formula-E-csapatához, hogy 2005 után 2018-ban is megnyerte az egyéni bajnokságot, azonban a brit máris a visszatérés gondolatával kacérkodik.

„Még a hockenheimi záróhétvége után említett Ulrich Fritznek, a HWA főnökének, hogy jövőre egy versenyhétvégére, vendégpilótaként visszatérnék a DTM, így tudnék versenyezni az #1-es rajtszámmal. Megfontolta, és ha elég keményen nyomom, valami jó is kisülhet belőle” – idézi a motorsport.com Paffett gondolatait.

A szakportál arra is kitér cikkében, hogy ez az egyhétvégés szereplés leginkább egy Aston Martin volánja mögött lenne lehetséges, már csak azért is, mert a projekt technikai hátterét a HWA biztosítja, de az autókat majd az R-Motorsport fogja futtatni.

201812151504231017003856-lat-20181215-als8292.jpg

A rijádi bemutatkozás kieséssel zárult Gary Paffett számára a Formula-E-ben. | Fotó: Alastair Staley / LAT Images (FIA Formula-E Media)

Érdekesség, hogy Paffett az első bajnoki címét követő évben sem indult a DTM-ben, hogy elvállalhassa a tesztpilótai pozíciót a McLaren Forma-1-es csapatánál – azonban a 37 éves versenyző úgy véli, hogy elég erős a bajnokság mezőnye ahhoz, hogy nélkülözhető legyen egy regnáló bajnok.

„Gerhard Berger [a DTM főnöke – szerk.] nem igazán boldog amiatt, hogy a regnáló bajnok jövőre nem fog a szériában versenyezni. De ott van neki René [Rast – szerk.] és esetleg Paul [di Resta – szerk.]. Továbbá egy rakás remek pilóta van a mezőnyben, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy neki csak egy autó hiányzik, amin ott van az #1-es rajtszám, de remélhetőleg a DTM tovább fog erősödni jövőre” – mondta.

„Ami engem illet, hihetetlen számomra az, hogy még sosem vezettem olyan autót, amin az #1-es szám szerepelne, mert a bajnoki címeimet követő években nem maradtam” – tette hozzá Paffett, végül pedig megjegyezte, hogy szerinte a kor nem jelent akadályt neki abban, hogy sikeres legyen a Formula-E-ben: „Nyilván nem én vagyok a legfiatalabb, de én úgy látom, hogy ha valaki éhes a sikerre, folyamatosan teljesít, megvannak a vágyai és az elhatározása, nem igazán számít a kor.”

Nyitókép: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr614518890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása