F2 - A WILLIAMS-TARTALÉKOS JÖVŐRE IS A DAMS SZÍNEIBEN VERSENYEZ

_r3i3837_4470777.jpg

Kedden bejelentették, hogy egy negyedik Forma-2-es idénybe is belevág Nicholas Latifi.

A DAMS keddi bejelentésének értelmében kilencre nőtt azon versenyzők száma, akiknek esetében már biztos, hogy 2019-ben a folytatást számukra a Forma-1 előszobájának számító Forma-2 fogja jelenteni. A francia csapat ugyanis meghosszabbított még egy évvel Nicholas Latifi szerződését, aki eddigi három GP2-es, Forma-2-es évében összesen két győzelmet és tizenkettő dobogós helyezést szerzett.

Erős szezont futott az immár a Williams F1-es csapatához tartalékversenyzőként kötődő kanadai 2017-ben, azonban az idei évnek hátrányból vágott neki, miután ki kellett hagynia a tesztek javát egy betegség miatt. Ennek ellenére kilencedik lett az összetettben, ami magában foglal egy győzelmet, valamint három dobogós helyezést.

„Eléggé egyértelműek a céljaim a következő évre: az egyéni bajnoki címért akarok küzdeni, mialatt a DAMS-ot is a csapatbajnoki címhez vezetném. Ehhez eddig is megvolt a kellő potenciálunk, de 2018-ban többször is utolért minket a balszerencse, így a legjobb teljesítményemet inkább az év utolsó versenyein futottam. Remélhetőleg erős formában folytatjuk 2019-ben. Ugyanis a DAMS lehetőséget biztosított nekem ahhoz, hogy megmutassam a képességeimet, és többek között ez segített hozzá a Williamsnél betöltött F1-es szerephez” – fogalmazott Latifi.

„Elégedettséggel tölt el, hogy egy újabb évre magunk között tudhatjuk Nicholast. Fel tudott épülni a szezon elején egy betegségből, majd a második félidőben nyújtott teljesítménye megmutatta, hogy képes arra, hogy a bajnoki címért harcoljon” – kommentálta a hírt a DAMS tulajdonosa, Jean-Paul Driot.

Latifi csapattársa, a jövőre már a Toro Rosso F1-es csapatánál versenyző Alexander Albon számára jobban kijött a lépés 2018-ban, amit a három pole a négy győzelem, valamint az összetettbeli harmadik hely bizonyít. Egyelőre azt még nem tudni, ki lesz az angol-thai pilóta utódja a francia együttesnél, de sajtóértesülések szerint jók Sérgio Sette Câmara esélyei – a brazil, aki idén a Carlin csapatát erősítette, a szezon utáni teszten fordult meg a csapatnál.

Így fest az eddigi hivatalos bejelentések alapján a Forma-2 2019-es mezőnye:

  • ART Grand Prix: Nikita Mazepin, Nyck de Vries
  • Prema Racing: Mick Schumacher, Sean Gelael
  • Carlin: Nobuharu Matsushita, ???
  • UNI-Virtuosi: Guan Yu Zhou, Luca Ghiotto
  • Trident: Giuliano Alesi, ???
  • DAMS: Nicholas Latifi, ???

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7414472856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása