F1 - BOTTAS: „A 2018-AS VOLT A LEGROSSZABB ÉVEM A FORMA-1-BEN”

valtteri_bottas_f1_grand_prix_japan_practice_up9lc5irpezx.jpg

Valtteri Bottas sem az önkritikáját, sem az ezzel kapcsolatos gondolatait nem rejtette véka alá. Kerek perec kijelentette, hogy az idei volt a leginkább csalódást keltő F1-es éve.

Hiába futott stabil évet tavaly, és hiába kezdte erősen a 2018-as évet Valtteri Bottas, önhibáján kívül Bahreinben, Kínában és Bakuban is elesett a győzelemtől. Nem sokkal később pedig a Mercedes beállt Lewis Hamilton mögé, ami által a finn alárendelt szerepbe került – ez leginkább az Orosz Nagydíjon csúcsosodott ki, amikor is újra lehetősége adódott volna arra, hogy felállhasson a dobogó legfelső fokára, a csapatutasítás értelmében át kellett adnia az első helyet brit csapattársának, aki végül két versennyel a szezon vége előtt az ötödik egyéni bajnoki címét is bebiztosította.

Mindeközben Bottas csak az ötödik az egyéni összetettben, nála rosszabbul az élpilóták közül csak Daniel Ricciardo zárt, igaz, idén a Red Bull ausztráljához nem volt valami kegyes Fortuna a műszaki hibák állandó és sorozatos felmerülésével. Így 2011 GP3-bajnoka értelemszerűen rendkívül csalódott, mivel a célja az volt idén, hogy a bajnoki címért harcolhasson.

„Ez volt idáig a legrosszabb Forma-1-es szezonom. Persze, az első is kemény volt, de ezzel össze sem lehet hasonlítani. 2013-ban a Williams a mezőny hátuljában harcolt, és ahhoz képest sikerült elérnem a kitűzött céljaimat. Az ezt követő években aztán egyre jobban és jobban vezettem, majd jött ez az év…” – kezdte gondolatait a motorsport.com hasábjain Bottas, aki annak ellenére jobbnak tartotta debütáló idényét, hogy annak során csak egyszer, az Amerikai Nagydíj szerzett pontokat, egy 8. hely formájában.

„A tavalyi év teljesen más volt az ideihez képest. Az az első évem volt a csapattal, és az első évem volt Lewis ellen. Emlékszem, már tavaly is csalódott voltam, mert nem tudtam elérni az általam kitűzött célokat. De ha utólag nézzük a dolgokat, akkor legalább nyertem néhány futamot, úgyhogy most minden eddiginél csalódottabb vagyok. Ez a legpocsékabb szezonom eddig” – folytatta nyilatkozatát a finn, aki a turbóérában az első mercedeses versenyző, aki a versenyzők pontversenyében leszorult a dobogóról.

Azonban némi pozitívumot is talált 2018-ban Bottas: mégpedig azt, hogy a tempója azért megvolt ahhoz, hogy nyerjen.

„Határozottan másképpen is alakulhatott volna az idényem, és most nyilván csalódottsággal tekintek vissza rá, és arra, hogy végül miképpen alakult. Azonban akadnak pozitívumok is, azonban ezeket elég nehéz észrevenni, mialatt csalódott vagy amiatt, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan alakulhattak volna.”


Fotó:
Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3614413212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása