GP3 - MAZEPIN DIADALMASKODOTT A 150. (ÉS EGYBEN UTOLSÓ) FUTAMON
GP3 2018: Abu Dhabi - Sprintfutam

ds2qjfrxgaid2og.jpg

Az ART-s Nikita Mazepin sikerével zárult a 2018-as szezon és egyúttal a GP3-as széria.

Juan Manuel Correa várhatta a bajnokság történetének 150. és egyben utolsó versenyét az első rajtkockából, ahonnan jó rajtot véve megőrizte a vezetést, majd a verseny nagyját vezette is. De hiába, ugyanis megbüntették 5 másodperccel amiért nem tartotta magát a deltaidőhöz a virtuális biztonsági autós szakasz folyamán, aztán az utolsó körben még Nikita Mazepin is megelőzte, így ő nyerte a versenyt.

A virtuális biztonsági autó már az első körben érvénybe lépett, ugyanis két különálló baleset is történt. Előbb Anthoine Hubert akadt össze Leonardo Pulcinivel és David Beckmann-nel, aminek eredményeként a 2018-as bajnok és a Trident német újonca kiállni kényszerült, később, a 11-es kanyarnál Richard Verschoor forgatta meg Pedro Piquet-t, akinek a pörgő autóját aztán nem tudta elkerülni Jannes Fittje, így ütköztek, és ők is a pálya széléről vagy a boxból nézhették a folytatást.

GP3 Series 2018 Abu Dhabi Race2 Lap1 Multiple Crashes

GP3 Series 2018 Abu Dhabi Race2 Lap1 Multiple Crashes

Az újraindítás után Correának védekeznie kellett Alesivel, Mazepinnel és Hughes-zsel szemben – a Trident franciája a 8-as kanyarban le is csapta a vezetést az amerikai pilóta kezéről, de csak néhány kanyar erejéig, mert a 11-es kanyar után már ismét a jenzeres vezette a futamot. Pár körrel később már egyikőjük sem volt reálisan harcban a futamgyőzelemért, ugyanis Alesi is kapott egy 5 másodperces időbüntetést.

_54i4793_4483061.jpg

Alesi vissza is csúszott jócskán a mezőnyben, azonban Correa tartott magát az élen, egészen az utolsó körig, amikor is Mazepin elment mellette, így nemcsak papíron, hanem a pályán is az oroszé lett a győzelem. Correa a büntetésével a hatodik helyig esett vissza a másodikról, így Jake Hughes örökölte meg a második helyet, Simo Laaksonen meg az utolsó körben előzte meg Callum Ilottot pályafutása első és utolsó GP3-as dobogójáért, de a brit ART-s ennek ellenére megőrizte dobogós helyét a bajnoki pontversenyben.

Még Ryan Tveter is bekerült Correa elé, az utolsó pontokat meg Verschoor és Tatiana Calderón csípték el.

A GP3 2019-től nemzetközi Forma-3-as bajnokságként folytatja, egyesülve a Forma-3-as Európa-bajnoksággal.

A sprintverseny végeredménye:

The very final Race classification of #GP3

579 Likes, 2 Comments - GP3 Series (@gp3_official) on Instagram: "The very final Race classification of #GP3"

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2514393356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása