F2 - FUOCÓÉ A FINÁLÉ, NORRIS ELCSENTE AZ EZÜSTÉRMET
Forma-2 2018: Abu Dhabi - Sprintfutam

_54i2992_4470073.jpg

Rajt-cél győzelmet aratott az Emirátusok-beli sprintfutamon a Charouz Racing System olasz versenyzője, Antonio Fuoco, miközben Lando Norris a pályán és az összetettben is elhappolta a második helyet Roberto Merhi, illetve Alexander Albon elől.

Két felvezető kör is megelőzte a 2018-as idény utolsó Forma-2-es futamát, ugyanis az elsőt követően nem megfelelően (túlságosan ferdén) állt be a rajtpozíciójába a premás Sean Gelael, aminek a levét a carlinos Sérgio Sette Câmara is megitta, mivel lefulladt a rajtrácson – így a tizenhatodik rajtkocka helyett a pit lane-ről várhatta az indulást.

A rajtnál eléggé nagy volt a kavarodás, mivel többen is beragadtak, sőt az az Arjun Maini ott is ragadt a rajtrácson, aki a szombati futamon hasonló helyzetben találta el Nicholas Latifit. Mindenesetre a vezető helyet Antonio Fuoco vette át a Charouz Racing System gépével, Roberto Merhi pedig egy gyengébb rajtot követően a második helyre esett vissza.

Az első kör felénél Lando Norris elkezdte szorongatni Nyck de Vries-t, akit aztán hibába is tudott hajszolni, így átvette a harmadik helyet, miközben a holland mögött már a nyolcadik helyről zseniális rajtot fogó George Russell bukkant fel.

Másodpercekkel később a virtuális biztonsági autó hozott némi fegyverszünetet, miután Sean Gelael „ismét hozta a formáját”: éppen előzte volna Jack Aitkent, azonban a manővere azzal zárult, hogy eltalálta az ART-s előtt haladó Niko Kari autóját, kicsúszott a bukótérbe, ahol aztán az autójába akadt a Russian Time japánja, Tadasuke Makino, mindezzel összesen három autót lenullázva.

A harmadik kör végén ismét zöld zászlót kapott a mezőny, miközben a kiesők száma ötre bővült: az újonc Daniel Ticktum autójában mondta fel a szolgálatot a sebességváltó, így az F3-as Makaói Nagydíj kétszeres győztese letette az autót a BWT Arden garázsa előtt. Nemsokára a pályán is beindultak a történések: előbb Artem Markelov, kanyarokkal később meg Alexander Albon mutatott be egy zseniális előzést – mindkét csatának a vesztes alanya az MP-s Dorian Boccolacci lett, aki így a 8. helyről visszaesett tizediknek.

A hatodik körben már az élpozíciókért is kialakult némi öldöklés: egészen pontosan Norris próbálta kellemetlen másodperceket, perceket szerezni Merhinek a második hely reményében. Ellenben a másik camposossal, Luca Ghiottóval szemben Artem Markelov sikerrel járt, és átvette az olasztól a hetedik helyet, majd Russell fűzte át magát De Vries Prema-Dallaráján a negyedik pozícióért.

A következő körökben egy kicsit szétesett fejben Markelov: a 10. körtől fogva, mialatt Louis Delétraz-t üldözte a hatodik helyért, folyamatosan, szinte minden körben legalább egyszer elhagyta a pályát a Russian Time-os, így idővel le is szakadt svájci versenyzőtársáról, aki viszont utolérte Nyck de Vries-t az ötödik helyért, Norris pedig ismét felzárkózott Merhire – azonban a pilótáknak nem volt könnyű dolgok, mert az utolsó hét körben valamilyen rendszerhiba miatt nem használhatták a DRS-t.

Ennek ellenére az utolsó két körben több akciót is láthattunk. Előbb Alexander Albon autózta körbe kívülről Luca Ghiottót a nyolcadik helyért, némileg fűnyírásra kényszerítve az olasz Campos-pilótát, mialatt Nirei Fukuzumi Aitkent előzte a 12.-ért. Az utolsó körben Norris pedig hibába tudta hajszolni Merhit, így a spanyol visszaszorult a dobogó legalsó fokára.

A szezon pedig végül Antonio Fuoco és a Charouz győzelmével zárult, Norris bejött másodiknak, amivel elvette az összetettbeli második helyet Albontól – a jövő évi McLaren-pilóta ennek annyira örült, hogy miközben a csapata előtt ünnepelt, elveszítette uralmát az autója felett, és megforgott a célegyenesben. Merhi pedig megszerezte a második dobogóját 2018-ban, a bajnok Russell, De Vries, Delétraz, Markelov és Albon előtt.

Lando Norris Spins After Finish | F2 Abu Dhabi Grand Prix 2018

NoCopyrightPlease

A sprintfutam végeredménye:

f2_2018_uae_r2.jpg

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9214393366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása