WTCR - HUFF DUPLÁZOTT, SCHEIDERÉ A FORDÍTOTT POLE MAKAÓN!
WTCR 2018: Makaó - Második időmérő edzés

03718011_ff_0885.jpg

Folytatta a remek szériáját a Makaó-menő Rob Huff, és újabb szédületes teljesítményt produkálva az első után a harmadik futamra is megszerezte a rajtelsőséget, miközben a fordított rajtrácsos pole a WTCR-újonc Timo Scheideré lett. Michelisz Norbi pedig legjobb hyundaiosként, a harmadik helyen zárta a második kvalifikációt, azaz minden esélye megvan arra, hogy dobogóra álljon.

Néhány órával az első időmérő edzés leintését követően, a reggeli órákban folytatódott a Túraautó Világkupa programja a második kvalifikációval, ami a 30 perces Q1-gyel vette kezdetét. Azonban arra nem kellett túlságosan sokat várni, hogy a szűk utcai pálya nagy mestere, Rob Huff megmutassa, ki az úr a háznál: a brit egy újabb, 2:29.333-as körrekordot rakott össze, amitől Esteban Guerrieri a Münnich-Hondában mindössze egy hajszállal több mint egy tizeddel maradt el. Azonban kiemelendő, hogy ezúttal a Sébastien Loeb Racing másik Volkswagenje is remekül muzsikált Mehdi Bennani alatt, aki a harmadik helyen zárta a nyitószegmenst három francia, Yann Ehrlacher (Münnich-Honda), Jean-Karl Vernay (WRT-Audi) és Yvan Muller (YMR-Hyundai) előtt.

Michelisz Norbert a BRC Racing Team Hyundaijával egy ideig a kiesés határán táncolt, de aztán az utolsó csörtében javítani tudott, ami a hetedik pozícióra volt elegendő. A magyar pilótát meg mindössze néhány százados lemaradásban követte Pepe Oriola (Campos-Cupra), Timo Scheider (Münnich-Honda), Frédéric Vervisch (Comtoyou-Audi), Kevin Ceccon (Mulsanne-Alfa Romeo) és Nathanaël Berthon (Comtoyou-Audi) a további továbbjutó helyeken.

Azonban az igazán jó hír az a magyar számára, hogy két márkatársa is búcsúzott az első félóra után: az első időmérőn elszenvedett balesetét követően villámgyorsan helyrekalapált autójával Thed Björk és a bajnoki éllovas Gabriele Tarquini a vasárnapi futamoknak csak a hetedik rajtsorból, azaz a 13-14. rajtkockából vághatnak neki, igaz, ehhez az is kellett, hogy a rutinos olasz a hajrában hibába hajszolja magát, történt ugyanis, hogy három és fél perccel a vége előtt lekoccolta a falat a Lisszabon-kanyarban.

A Zengő Motorsport versenyzői közül Nagy Norbi a 25., Szabó Zsolti a 27. köridőt rakta össze, és ezúttal mindkettejük teljesíteni tudták a 105%-os szabályt, ellenben Rui Valentével és Lam Kam Sannal.

A második, 15 perces etapban Huff tovább javított az idején, lement 2:29.207-ig, azonban csapattársa, Mehdi Bennani számára nem volt ilyen fényes a folytatás: az utolsó két-három percbe megérkezve annyira sietett, hogy a Police-kanyarban beleszállt a gumifalba, és aztán kénytelen volt félreállni, merthogy megsérült az autó. Így a többiek már nem tudtak javítani, a Q3-ba pedig Huffon kívül Vernay, Ehrlacher, Michelisz és Guerrieri jutottak tovább.

03718011_ag_1396.jpg

Scheider makaói és WTCR-zöldfülűként rajtelsőségnek örülhet.

Ennek pedig minden bizonnyal Timo Scheider örült a legjobban, ugyanis miután hosszú éveket, évtizedeket várt arra, hogy végre versenyezhessen Makaón, a fordított rajtrácsos futamot a pole-ból (!), a harmadik versenyt meg a 10. helyről kezdheti meg! Az osztrák ezzel Muller, Oriola, Vervisch és Ceccon mögött, valamint Bennani és Berthon előtt zárt.

Az utolsó szakaszban pedig szintén megállíthatatlannak bizonyult Rob Huff, és annak ellenére is számottevő különbséggel szerezte meg nyolcadik makaói pole-ját a világbajnok brit pilóta, hogy a harmadik szektorban pont annyira súrolta az egyik palánkot, hogy elhagyta a baloldali visszapillantójának a burkolatát. 2:29.66-os ideje ugyan lassabb volt annál, amit – közép-európai idő szerint – hajnalban produkált, de így majdnem négy tizeddel náspángolta el Guerrierit.

Michelisz Norbi látszólag hibamentes kört futott, de végül közel két tizeddel elmaradt a Münnich argentinjától, de így is toronymagasan legjobb hyundaiosként zárta az időmérőt, a harmadik helyen. Noha úgy tűnt, hogy Jean-Karl Vernay egy kiváló első szektor után megelőzheti a magyart, de aztán a kör közepén hibázott, a vonalnál meg mindössze öt ezredmásodperc döntött a magyar javára – viszont így is megelőzte hondás honfitársát, Ehrlacher-t.

A makaói program az első versennyel fog folytatódni szombat reggel 7:25-től, míg a második és a harmadik futamra vasárnap kerül majd sor, 01:20-as és 04:00-ás kezdéssel.

A második időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2018_mac_q2.jpg

Fotó: Francois Flamand, Alexandre Guillaumot / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4714375511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása