F1 - RICCIARDO TISZTA VIZET ÖNTÖTT A POHÁRBA

ap-1xbgcrngd1w11_hires_jpeg_24bit_rgb.jpg

Az ausztrál korábbi „ígéretével” ellenben nem adja át idő előtt az „elátkozott” autóját utódjának, Pierre Gaslynak – rajthoz fog állni Brazíliában és Abu Dhabiban.

Mexikóban idén nyolcadjára volt kénytelen idejekorán befejezni egy Forma-1-es futamot Daniel Ricciardo: mint azt láthattuk, az ausztrál RB14-eséből 10 körrel a leintés előtt egyszer csak csúnya füstfelhők szálltak fel, egy körrel rá pedig már a pálya szélén volt kuplungproblémák miatt. Ez már a sokadik alkalom volt 2018-ban, amikor Ricciardót cserbenhagyta a technika, így pillanatnyi felindultságában azt nyilatkozta kiesése után a tévéstáboknak, hogy nem kívánja tovább vezetni az autóját, amit az „elátkozott” jelzővel illetett, így átadja azt utódjának, a Toro Rossótól érkező Pierre Gaslynak.

Az idei tizenkilencedik nagydíj óta eltelt néhány nap, lejjebb csillapodtak a kedélyek, legfőképpen Daniel Ricciardóéi – így a hétszeres futamgyőztes egy rövid videóban tisztázta is korábbi kijelentéseit: „Csak szép napot szerettem volna kívánni, valamint néhány dolgot tisztázni a mexikói hétvége kapcsán. Először is: rajthoz fogok állni az utolsó két versenyen. Az idei évben nagyon sok csúcs- és mélypontom volt, utóbbiból sajnálatos módon jóval több. Nem fogok hazudni, eléggé frusztráló a helyzet. Viszont mielőtt elválnánk, tartozom ennyivel magamnak és a fiúknak. Szóval, ott leszek [Brazíliában és Abu Dhabiban – szerk.], csak szükségem volt néhány nap pihenőre, most már rendben vagyok.”

Mint az ismeretes, a 29 éves ausztrál 2019-ben már a gyári Renault-csapat színeiben lesz ott a rajtrácson, amennyiben pedig sikerül rajthoz állnia a következő két futamot, azaz nem akadályozza meg ezt technikai meghibásodás ésatöbbi, kereken 100 együtt töltött verseny után búcsúzhat az energiaitalos élcsapattól: ez idő alatt hét futamgyőzelmet, három pole pozíciót, tizenhárom leggyorsabb kört, valamint huszonkilenc dobogós helyezést értek el. (Természetesen az utóbbi adatok még változhatnak.)

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6114341267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása