F1 - VETTEL RAJTBÜNTETÉST KAPOTT AZ USA NAGYDÍJRA

sebastian_vettel_f1_grand_prix_usa_practice_b1tzya9aqplx.jpg

Újabb lépéssel került közelebb ötödik világbajnoki címéhez Lewis Hamilton, mivel legfőbb üldözőjét, Sebastian Vettelt hátrasorolásos szankcióval sújtották Austinban.

Már az első szabadedzés után tudni lehetett, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) beidézte Sebastian Vettelt, mégpedig azért, mert a ferraris német a tréning folyamán nem lassított le kellőképpen a piros zászlós fázis alatt, amelyet Charles Leclerc, a Sauber monacóija idézett elő azzal, hogy kicsúszását követően, a sóderágyból való kievickélésekor jelentős mennyiségű sóderrel szemetelte tele a pályát.

A stewardok nem is haboztak sokáig a döntéssel, a második tréning leintése után nem sokkal meg is erősítették, hogy a Ferrari négyszeres világbajnoka háromhelyes rajtbüntetésben részesült a vasárnap esedékes, austini versenyre, továbbá két büntetőpontot is bejegyeztek a licenszébe – ez pedig a mindkét gyakorlás során leggyorsabbnak bizonyult Lewis Hamilton számára a legjobb hír, mivel így könnyebb dolga lesz 8 ponttal többet szereznie a németnél, ami az ötödik világbajnoki címet jelentené a mercedesesnek.

Hasonló hibába esett bele két héttel ezelőtt, Japánban Esteban Ocon, ami után a Racing Point Force India franciája ugyanezt a szankciót kapta az FIA-tól.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr614311567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BTO11 2018.10.23. 11:42:09

A FIA már máskor is becsukta a szemét .Most nem tudta volna becsukni? A boxosnak kedveznek!

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása