F1 - HIVATALOSAN IS ELKELT AZ RPFI EGYIK 2019-ES ÜLÉSE

sergio_perez_f1_grand_prix_russia_ryeay5fmdjgx.jpg

Csütörtök délután, az Amerikai Nagydíj helyszínén a Racing Point Force India csapata megerősítette, hogy Sergio Pérez további egy évvel hosszabbította meg a kontraktusát. Ez pedig azt jelenti, hogy a mexikói és a silverstone-iak zsinórban hatodik közös szezonjukat kezdik meg.

sergio_perez_f1_grand_prix_italy_qualifying_tyuqf89jvpcx.jpg

Mondhatnánk, hogy meglepődtünk, de azzal még magunkat is átvágnánk, hiszen már hosszú hónapok óta állították bizonyos médiaorgánumok holtbiztosan a Sergio Pérez és a (Racing Point) Force India közötti szerződéshosszabbítást. Emellett az is erre utalt, hogy a mexikói versenyző igencsak a szívén viselte a csapat sorsát, ami többek között az is bizonyít, hogy először négymillió dollárt hitelezett annak, majd csődeljárást indíttatott ellene.

„Nagyon örülök, hogy végül bejelentést tehetek a jövőm kapcsán, nagyon motiváltan várom 2019-et. A Force India immár 2014 óta az otthonom, amely lehetővé tette fejlődjek versenyzőként, és megmutassam, mire vagyok képes a pályán” – nyilatkozta Pérez, aki korábban a Sauber és a McLaren csapatánál is megfordult. Aztán a Force Indiánál eddig eltöltött öt szezonja alatt négyszer állhatott fel a dobogó legalsó fokára, az utóbbi két évben pedig hetedik lett az egyéni összetettben, és idén is jó eséllyel pályázik erre a pozícióra.

„Sok sikert értünk már el az utóbbi öt idényben, de úgy gondolom, a java még csak most jön. A csapathoz érkezett új befektetés magabiztossággal tölt el engem, és már izgatott vagyok a jövő kapcsán” – tette hozzá a mexikói versenyző.

„Az előző öt év folyamán Sergio a Forma-1-es mezőny egyik legtehetségesebb és legkövetkezetesebb versenyzőjévé vált. Értékes stabilitást biztosít számunkra, óriási fegyver a csapat számára” – kommentálta viszonylag röviden a hírt a Racing Point Force India csapatfőnöke, Otmar Szafnauer.

99.99%-os valószínűséggel kijelenthető, hogy jövőre Lance Stroll lesz Pérez csapattársa, viszont a Toro Rosso és a Williams második ülése kapcsán ennél már jóval vastagabb a kérdőjel – bár a Red Bull fiókcsapatáról mostanában egyre hangosabbak a pletykák, hogy Alexander Albon, a bikások junior programjának korábbi neveltje lehet a befutó annak ellenére, hogy már aláírt szerződéssel rendelkezik a Formula-E-ben.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114309199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása