FE - A BMW TOVÁBB SZÁRNYALT VALENCIÁBAN
Formula-E 2018/2019: Valencia - Teszt, 2. nap

20181017174724als4329.jpg

Úgy néz ki, nagyon ráérzett valaminek az ízére a BMW-vel a szálait szorosabbra fűzött Andretti Autosport, ugyanis Alexander Sims után Antonio Félix da Costa is behúzott egy tesztnapot. Mindeközben a versenyzők próbára tehették az új versenyformátumot egy szimuláció keretein belül.

A valenciai előszezoni tesztsorozat második napján is a BMW i Andretti Motorsport diktálta a tempót, ezúttal Antonio Félix da Costával – a portugál versenyző 1:16.997-es idejével egyedüliként tudott 1:17 alá bemenni, és több mint három tizedmásodperccel előzte meg a DS Techeetah regnáló bajnokát, Jean-Éric Vergne-t, a harmadik helyen pedig a Mahindra Racing újdonsült igazolása, Jerome d’Ambrosio végzett, pár századdal elmaradva Vergne-től.

A belga mögött a DS Techeetah másik pilótája, André Lotterer, valamint a korábbi bajnokok, az e.dams-os Sébastien Buemi és az audis Lucas di Grassi zártak. Felipe Massa a hetedik helyen folytatta a Venturival, két ezreddel gyorsabb kört futva Sims etalonidejénél. A korábbi F1-es pilótát Sims, a csapattárs Edoardo Mortara és a mahindrás Pascal Wehrlein követték a TOP-10-ben.

A HWA versenyzői számára továbbra is nehéz a kezdet, ugyanis Stoffel Vandoorne és Gary Paffett – Mortarához hasonlóan – nem gördült pályára délután, míg a Nissan e.dams-nál Sébastien Buemi vezette mindkét IM01-est, miután az e-racing365 szerint jelenleg is zajlanak a tárgyalások Alexander Albon helyettesítést illetően. Ugyanis a jelek szerint az angol-thai pilótához foggal-körömmel ragaszkodik a Toro Rosso (és a Red Bull), akinek a helyét így Oliver Rowland vehette át.

20181017174636als4004.jpg

Délután két sessiont is tartottak a Ricardo Tormo-pályán, ugyanis beiktattak egy versenyszimulációt is, tesztelve az új formációt. A „futamból” kihagyták a rajtot, a versenyzők meg a boxutcát elhagyva 45 percet és egy kört tartózkodhattak a pályán, amelynek során az extra 25 kW-ot biztosító támadási üzemmódot is kipróbálhatták.

A tesztversenyt nem hivatalosan Di Grassi nyerte, ami egy piros zászlóval is félbe kellett szakítani, miután csapattársa, Daniel Abt nekiment a falnak a sikánnál, míg Tom Dillmann és Vandoorne megálltak a pályán. Massának is kényszerű boxkiálláshoz kellett folyamodnia, miután a pályán egymásra találtak Nelson Piquet Jr.-ral és Sébastien Buemivel.

Pénteken, két háromórás etappal folytatódik a gyakorlás.

A délelőtti etap végeredménye:

null

null

A délutáni első etap végeredménye:

null

null

A délutáni második etap végeredménye:

null

null

Fotó: LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8914307907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása