DTM - HÁRMAN HÁROM EZREDEN BELÜL
DTM 2018: Hockenheimring II. - 1-2. szabadedzés

dtm-1539358507.jpg

A pénteki délutáni gyakorlás a regnáló bajnok, René Rast elsőségét, míg a szombat délelőtti edzés egy kiélezett és szoros végjátékot hozott, aminek eredményeként az első három helyezett három ezredmásodpercen belül végzett.

dtm-1539358511.jpg

Erősen kezdte a hockenheimi záróhétvégét a bajnokság harmadik helyen állva a címvédést megcélzó René Rast az Audival: a német pilóta 1:33.780-as körével az élen zárta az első szabadedzést, ezzel 171 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, Jamie Greent és két mercedesest, Daniel Juncadellát és Pascal Wehrleint.

„Nyilvánvaló módon ez egy pozitív kezdés, az első hely mindig jó. De még mindig van mit dolgozni az autón, kissé trükkös volt mindenki számára. Remélhetőleg erre tudunk építkezni a továbbiakban is” – idézi Rast FP1 utáni gondolatait a dtm.com.

A korábbi F1-es pilóta mögött az audis Loic Duval lett az ötödik egy Timo Glock, Joel Eriksson, Philipp Eng és Augusto Farfus alkotta BMW-s kvartett előtt, míg az első tíz az audis Nico Müller lett teljes, aki alig több mint fél másodpercet kapott márkatársától.

A jelenlegi állás szerint a DTM-ben az utolsó hétvégéjét teljesítő Mercedes számára nem volt valami gyümölcsöző a félórás FP1: a bajnokaspiránsok, Paul di Resta és Gary Paffett csak a 13. és a 15. leggyorsabb köridőket tudták összerakni, míg Edoardo Mortara elektronikai hiba miatt egyetlen kört sem tudott megtenni.

Az első szabadedzés végeredménye:

dtm_2018_hoc2_fp1.jpg

dtm-1539415243.jpg

A második tréningen – amit már szombaton délelőtt bonyolítottak le – egészen szorosan alakultak az utolsó percek, ugyanis a kettős Audi-elsőségből kettős BMW-elsőség lett. A leggyorsabb 1:32.914-gyel Joel Eriksson volt – azonban a svéd újonctól mindössze két ezreddel maradt el brazil márkatársa, Augusto Farfus, és hárommal a bajnokság második helyén álló Paffett – azaz az első három helyezett három ezredmásodpercen belül zárt!

A Mercedes 2005-ös bajnokát – aki decembertől már a Formula-E-ben folytatja – Nico Müller és René Rast kettőse követte, majd az első tíz helyezett sorrendjét Glock, Wehrlein, Green, Robin Frijns és Duval tették teljessé.

A félóra során ezúttal szerepet kaptak a sárga zászlók is, miután Marco Wittmann az utolsó percben csúszott ki BMW-jével a 17-es kanyarban. A kétszeres bajnok német csak a 18. lett, bár a lemaradása alig 8 tizedmásodperc volt.

A második szabadedzés végeredménye:

dtm_2018_hoc2_fp2.jpg

10 óra 55 perctől, az első időmérő edzéssel jön a folytatás.

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6514298795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása