F1 - KÉT POLE-LAL ÉS KÉT DOBOGÓVAL KEZDETT BEREZNAY DANI
F1 Esports Series 2018: Ausztrália, Kína, Baku

dpljfgrxoaejlum.jpg

A Mercedes e-sport csapatában versenyző Brendon Leigh - Bereznay Dani duó remekül kezdte a Forma-1 hivatalos e-sport bajnokságának 2018-as szezonját – a tavalyi bajnok kettőt is megnyert az első három versenyből, míg a magyar versenyző két pole-t és két dobogót szerzett.

Ausztráliában, az Albert Parkban rajtolt az F1 Esports Series második idénye – az első verseny pedig Brendon Leigh vezetésével kettős győzelmet hozott, de sajnos csak a pályán, mert Bereznay Dani idejéhez utólag hozzáírtak 20 másodpercet, amiért túllépte a megengedett sebességet a boxutcában, így csak a hatodik lett. A büntetés következményeként a dobogóra Tino Naukkarainen (Williams) és Joni Tornala (Red Bull) állhattak fel.

A második versenyt, amit a virtuális kínai pályán bonyolítottak le, Leigh az ötödik helyről kezdhette meg egy komplikált, esős időszakokkal tarkított időmérő edzést követően – azonban azzal, hogy a boxkiállását viszonylag későn tudta le, majd megelőzte a Force India két versenyzőjét, Fabrizio Donos Delgadót és Marcel Kiefert, aztán utat talált Bereznay mellett is, megnyerte a második versenyt is, a magyar Mercedes-versenyző pedig első dobogójának örülhetett. A mercedeses páros mögött Kiefer ért célba a harmadik helyen.

Baku adott otthont a nap harmadik és egyben utolsó versenyének, amely egy kiélezett, a győzelemért zajlott csatával zárult: az utolsó körnek úgy vágtak neki a gamerek, hogy a Toro Rosso-pilóta Fredrik Rasmussen vezette a futamát, nyomában Leigh-vel és Bereznay Danival. Aztán a kör elején Leigh előzött, de nem tudott 100%-os hétvégét zárni, mivel az utolsó kanyart elrontotta, így visszaesett a második helyre – ezzel Rasmussen nyerte a zárást, Bereznay meg másodjára is dobogós lett.

Hét versennyel a bajnokság vége előtt Brendon Leigh 68 ponttal vezeti az egyéni összetettet a 41 pontos Bereznay Dániel és a 27 egységet számláló Rasmussen előtt. Összetettben pedig a Mercedes lógott meg alaposan: 109 pontjával nagyon nagy előnyt tudhat magának a Toro Rosso és a Red Bull előtt – elég, ha csak annyit mondunk, hogy a csillagmárkások előnye 68 pont, aztán a többi nyolc csapat 39 ponton belül van.

Az egyéni összetett állása 3 futam után – TOP-10:

Formula 1 on Twitter

DRIVER STANDINGS: AFTER THREE RACES � A commanding lead for Brendon Leigh after three rounds of the F1 New Balance Pro Series 2018 But it could have been even better for the Mercedes driver, who was pipped to victory in race three by Frederik Rasmussen #F1Esports #F1

A konstruktőri összetett állása 3 futam után – TOP-10:

Veloce_FormulaDani on Twitter

„Team-work makes dream-work" �

Fotó: @FormulaDani / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3414295547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása