F1 - HÜLKENBERG ELISMERTE, LEMARADT A RENAULT

nico_hulkenberg_f1_grand_prix_russia_practice_gw69mfgexfux.jpg

A német versenyző legutóbbi nyilatkozatában egyértelműen kijelentette, hogy a gyári Renault egy kissé lemaradt a fejlesztési versenyben a riválisokhoz képest.

A 2018-as szezon elején egyértelműen negyedik erőnek bizonyult a Renault, de idővel alábbhagyott a lendület, a nyári szünet vége óta eltelt öt versenyen pedig a Haas és a Racing Point Force India is legyőzte az enstone-i együttest – emiatt még a negyedik hely is veszélybe került, mert az amerikai istálló lemaradása már csak 11 pont, és az sem éppen jó hír, hogy Szingapúrban és Oroszországban a Sauber is gyorsabb volt.

„A szezon korábbi részében még egyértelműen a negyedik legjobbak voltunk, de aztán kicsúsztak a dolgok a kezeink közül, majd az idény közepén és a későbbi szakaszában hoztunk ugyan új alkatrészeket, de úgy néz ki a riválisok többet tudtak letenni az asztalra, így jobbak és gyorsabbak” – tett beismerő nyilatkozatot a motorsport.com hasábjain a Renault németje, Nico Hülkenberg, aki jelenleg 53 pontot számlál, és ezzel egálban van a hetedik helyen a Haas pilótájával, Kevin Magnussennel.

Érdekesség, hogy a gyári csapat nem használja a legfrissebb Renault-erőforrásait annak megbízhatósági problémái miatt, viszont az előző héten, az Orosz Nagydíjra egy új karosszériával érkezett. Emellett hozzá kell tenni, hogy a pontversenyben még a (Racing Point) Force India is veszélyt jelentene a Renault-ra, ugyanis amennyiben nem került volna sor a csődeljárásra és azzal együtt a konstruktőri pontok lenullázására.

Hülkenberg szerint a csapat kissé zuhanó formáját tovább súlyosbítja a Haas kiegyensúlyozottsága, valamint a Sauber mostanában egyre gyakoribb pontszerzései: „Amennyiben vetnek egy pillantást az előző néhány hétvégére, egyértelmű, hogy nem jelent számunkra könnyedséget, hogy megint egy motorerő-igényes pályáról van szó, főleg úgy, hogy a Haas, a Force India és a Sauber mostanában felvették a tempót. Ezért kell a lehetőségeinkhez mérten a legjobb formánkat nyújtanunk.”

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3514282631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása