WTCR - ELVETTEK KÉT PONTOT MICHELISZ NORBITÓL

03718008_1mdm1776.jpg

A versenybírák utólag időbüntetéssel sújtották a BRC Racing Team magyar versenyzőjét, aki ezzel elveszítette a második versenyen elért kilencedik helyezését és az azzal járt két világkupa-egységet. Ma Qing Huát is megdorgálták, amiért megtorpedózta Yann Ehrlacher Hondáját.

Michelisz Norbert a kínai második versenyen megsértette a pályahatárokra vonatkozó előírásokat, ezért a stewardok utólag hozzáírtak öt másodpercet a versenyidejéhez. Ezzel a hyundaios magyar pilóta elveszítette a 9. helyét, és egészen a 11.-ig esett vissza – ezt követően Pepe Oriola örökölte a 9. pozíciót, a pontszerzők közé pedig fellépett a Comtoyou Racing franciája, Aurélien Panis.

A döntés a világkupa-összesítésben is hátrányosan érintette Micheliszt, mivel jelen állás szerint a negyedik helyen már nem 44, hanem 46 pontos a lemaradása csapattársához, az éllovas Gabriele Tarquinihez viszonyítva.

03718008_jl25763.jpg

Ma Qing Hua, a Boutsen Ginion Racing beugró kínai versenyzője pedig egy boxutca-áthajtásos büntetésnek megfelelő 30 másodperces szankciót kapott, amivel a 14. helyett a 17. helyen rangsorolták, amiért a második futam utolsó körében ütközött Yann Ehrlacher-val – a baleset a franciának a 10. helyét bánta.

„Nem tudom, mi történt a kínai sráccal. Vagy elfelejtett fékezni, vagy volt valami problémája… Elb***ta a versenyemet, az autóm balja teljesen szét van b***va. Egy csomó pont elveszett a semmiért, de a versenyzés már csak ilyen” – nyilatkozta a baleset után a károsult, a Münnich Motorsport franciája.

Eleinte Frédéric Vervisch is kapott egy 10 szekundumos időbüntetést az Ehrlacher-val való koccanásáért, azonban a büntetést újabb videós bizonyítékok benyújtását követően visszavonták, így a Comtoyou Racing belgája megtarthatta a hatodik helyét.

Fotó: Jean Michel Le Meur, Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2914273073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása