GP3 - AZ UTOLSÓ KÖR DÖNTÖTT
GP3 2018: Szocsi - Sprintfutam

_54i0137_4475325.jpg

Joey Mawson kis híján megszerezte pályafutása első győzelmét a GP3-ban, ám az utolsó körben lecsapott rá David Beckmann, így a tridentes német elorozta az elsőséget az oroszországi sprintversenyen.

Az Arden International ausztrálja, Joey Mawson a pole-ból indulva esélyes volt arra, hogy rajt-cél győzelmet arasson a vasárnapi futamon Szocsiban, miután féltávnál kivédte a tridentes David Beckmann támadásait, és egy kényelmesebb előnyt épített ki vele szemben. Azonban a német Forma-4 2016-os bajnoka elveszítette az előnyét egy kései biztonsági autós fázis miatt, amelyet követően, az utolsó körben Beckmann a DRS segítségével megelőzte őt a hátsó egyenesben.

A Trident versenyzője így idei harmadik győzelmét aratta, míg Mawson még így is pályafutása legjobb eredményét érte el; mellettük egy másik újonc, az MP Motorsport hollandja, Richard Verschoor csatlakozott, aki szintén először állhatott dobogóra.

dovsghixsaehqxg.jpg

A bajnokaspiránsok, Nikita Mazepin és Anthoine Hubert a verseny javát a negyedik-ötödik pozíciókban töltötték. Egyik ART-s számára sem alakult egyszerűen a futam: Hubert egy csata folyamán megforgatta a camposos Simo Laaksonent, de megúszta a büntetést, míg Mazepin két körrel a leintés előtt eltalálta a falat, és kiesett.

Így Hubert mögött Juan Manuel Correa lett az ötödik, miután bemutatott egy remek előzést az ardenes Gabriel Aubry ellen, mögöttük pedig a jenzeres amerikai csapattársa, Tatiana Calderón látta meg a kockás zászlót. Az utolsó pontot a szombati futamgyőztes, a camposos Leonardo Pulcini csípte el, Jannes Fittjét és Ryan Tvetert megelőzve.

Mazepinen kívül több élmenő is akadt, akik felejtendő versenyt zártak vasárnap. Jake Hughes (ART Grand Prix) és Giuliano Alesi (Trident) sérült autóval álltak ki idejekorán, miután összeütköztek, amelyért a versenyirányítás a franciát vonta felelősségre, és büntette meg. Callum Ilott kiesését meg mechanikai probléma okozta, amellyel a Ferrari-akadémista brit a matematikai esélyét is elveszítette a bajnoki címre.

Nyolc hét múlva, Abu Dhabiban kerül sor a szezonzáró hétvégére, amelynek Hubert majd 31 pontos előny birtokában vághat neki Mazepin előtt.

A sprintverseny végeredménye:

gp3_2018_rus_r2.jpg

Fotó: GP3 Media 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7014273487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása