WTCR - RAJT-CÉL BJÖRK-GYŐZELEM ÉS TOTÁLIS MAGYAR KATASZTRÓFA AZ ELSŐ NINGBÓI FUTAMON
WTCR 2018: Ningbo - Első futam

03718008_1mdm0495.jpg

Több mint katasztrofálisan alakult magyar szempontból az első verseny Kínában, ugyanis a negyedik körre teljes mértékben lenullázódtak a dobogóról és pontszerzésekről dédelgetett remények, miután valamennyi magyar kiesett műszaki hiba, illetve kisebb koccanások következtében. Mindeközben Thed Björk, a tavalyi világbajnok egészen simán szerezte meg a harmadik győzelmét 2018-ban.

Thed Björk nagyon simán elcsípte a rajtot, így az YMR-Hyundai svédje simán el tudott fordulni elsőnek, Frédéric Vervisch és a Michelisz Norbit lerajtoló Esteban Guerrieri előtt. A Münnich Motorsport argentinja nem sokkal később a Comtoyou Racing belgáját is megelőzte, feljött másodiknak, és már Michelisz is éppen előzte volna meg a #22-es számú Audit, amikor a Hyundaijának hátuljából igencsak baljós füst szállt fel… A magyar versenyző az első kör végén ki is jött a depóba, amivel véget is ért a versenye.

Hátrébb is tizedelődött a mezőny, mialatt az első körös koccanásoknak „köszönhetően” mindkét zengős versenyző visszaesett a sor végére, a 21-22. helyre – nem sokkal később mind az időmérőn pazar teljesítményt nyújtott Szabó Zsolti, mind Nagy Norbi a boxba hajtott. Micheliszen kívül Nathanaël Berthon és Jean-Karl Vernay is kiálltak – a Comtoyou franciája a tülekedésekből jött ki meglehetősen előnytelenül, míg a TCR Európa-kupa bajnoki címéért is harcoló WRT-s szemlátomást műszaki hiba miatt került partvonalon kívülre.

S mialatt a középmezőnyben igencsak kemény, test-test elleni csaták alakultak ki, az élen Björk elkezdett meglógni Guerrieri elől, végül négy másodperc feletti előnnyel húzta be az első versenyt – ezzel az YMR pilótája idei harmadik győzelmét szerezte meg. A Münnich Motorsport argentin pilótája ért célba másodikként, Vervisch meg idén ötödjére is felállhatott a dobogóra.

Gabriele Tarquini a kilencedik rajthelyét egy negyedik pozícióra váltotta, mögötte a két SLR-Volkswagen futott be Mehdi Bennanival és Rob Huff-fal. Az első tíz sorrendje a 13. helyről rajtoló Yvan Mullerrel (YMR-Hyundai), Yann Ehrlacher-val (Münnich-Honda), valamint a Comtoyou Racing két versenyzőjével, Denis Dupont-nal és Aurélien Panisszal lett teljes. Kiemelendő még a kétszeres DTM-bajnok, Timo Scheider teljesítménye is, mivel a 19. helyről indulva a 11. lett első versenyén.

A ningbói WTCR-program vasárnap folytatódik: hajnali 3-tól a második időmérő edzést, 8 óra 20 perctől a második futamot, 9 óra 40 perctől meg a harmadik versenyt bonyolítják le. Reméljük, több szerencséje lesz a magyar érdekeltségeinknek az előttünk álló eseményeken.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2018_chn1_r1.jpg

Fotó: Marc de Mattia / DPPI (FIA WTCR Media) 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114270679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása