WTCR - BJÖRK EGY MÁSODPERCCEL MICHELISZ ELŐTT A NINGBÓI FP1-EN
WTCR 2018: Ningbo - Első szabadedzés

03718007_ff_0342.jpg

Jó hír, hogy a Hyundaiok egyelőre a maximum, 60 kilogrammos kompenzációs súly ellenére gyorsnak tűnnek: Thed Björk majd’ egy másodperces előnnyel zárta az élen a két piros zászlós fázissal is megszakított ningbói első szabadedzést, mögötte pedig márkatársa, Michelisz Norbert végzett.

Több mint kéthónapnyi szünetet követően, Ningbóban tért vissza a Túraautó Világkupa. Az első szabadedzés kettős Hyundai-elsőséget hozott a YMR-es Thed Björk és a BRC-s Michelisz Norbert révén – a svéd versenyző 1:52.128-cal futotta meg a leggyorsabb kört, amelytől a magyar 971 ezredmásodperccel maradt el.

Három ezredmásodperccel Michelisz mögött, a harmadik pozícióban a Münnich Motorsport pilótája, Esteban Guerrieri végzett két audis, a Comtoyou-versenyző Frédéric Vervisch és a leopardos Jean-Karl Vernay előtt annak ellenére, hogy először miatta kellett félbeszakítani a gyakorlást: a hondás argentin megcsúszott az egyik kanyarnak a bejáratánál, lesodródott a pályáról, és beragadt a sóderágyba.

A francia versenyző – aki menet közben bejelentkezett a TCR Európa-kupa bajnoki címéért – nevéhez fűződik a félórás session második piros zászlója, miután minden bizonnyal műszaki hiba volt kénytelen félrehúzódni az autójával a célegyenes elején.

Remek teljesítménnyel csöppent vissza a nemzetközi túraautózás világába Ma Qing Hua – a kínai, aki először nyert világbajnoki futamot a 2014-es oroszországi hétvégén, a Boutsen Ginion Racing Hondájával a hatodik helyen zárt, s mindössze két századdal maradt el Vernaytől.

A TOP-10-et a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjei, Mehdi Bennani és Rob Huff, illetve az általuk közrefogott Gabriele Tarquini, valamint a Münnich-csapatnál James Thompson helyét átvevő (és német létére osztrák engedéllyel versenyző) Timo Scheider tették teljessé.

A Zengő Motorsport Cuprái Szabó Zsolt Dáviddal és Nagy Norberttel a 14. és a 22. helyen zártak. Nem sikerült jól az edzés Yvan Muller számára: a négyszeres túraautó-világbajnok a kifolyócső meghibásodása miatt csak három kört tudott megtenni, amely a 24. helyre volt elegendő.

Közép-európai idő szerint 9 óra 20 perctől, a második szabadedzéssel folytatódik a WTCR programja Ningbóban.

Az első szabadedzés végeredménye:

wtcr_2018_chn1_fp1_2.jpg

Az első szabadedzés itt nézhető vissza:

FIA WTCR / Oscaro

FIA WTCR China - Free practice 1

Fotó: François Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8314268571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása