F1 - HIVATALOS: DÖNTÖTT A HAAS A 2019-ES PILÓTAPÁROSÁRÓL

dokxjfkx0aaew6h.jpg

Kisebb meglepetésre nem változtat a versenyzői felállásán a Haas F1 Team: jövőre is Kevin Magnussen és Romain Grosjean fogják erősíteni az amerikai istállót.

Néhány nappal ezelőtt a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner már elhintette, hogy rövidesen kiderülhet, hogy kik lesznek a gárda pilótái, és ez így is történt. Az Orosz Nagydíj pénteki napján ugyanis megerősítették, hogy a kannapolisi együttes nem módosít a felállásán, azaz zsinórban egy harmadik szezonra is marad a Kevin Magnussen - Romain Grosjean duó.

„A kezdetektől fogva tapasztalt versenyzők volt szükségünk, hogy siettessük az autónk és a csapatunk fejlődését. Romain Grosjean és Kevin Magnussen személyében pedig két tapasztalt pilótával rendelkezünk” – kommentálta a hírt Steiner. – „Drasztikus fejlődést produkáltunk a tavalyiról az idei évre, így viszonylag könnyű volt meghozni azt a döntést, hogy megtartsuk mindkét versenyzőnket.”

Azért is mondható kissé meglepőnek a Haas-istálló döntése, mert az év elején Grosjean hibát hibára halmozott, aztán a francia az Osztrák Nagydíjon egy negyedik hellyel szépített, majd a német, a hungaroringi és a belga futamokat is a TOP-10-ben zárta.

Ennek ellenére csak a 14. helyen áll összetettben 27 pontot számlálva, míg Kevin Magnussen a kilencedik és 49 egység szerepel a neve mellett. Összességében viszont jól fest a Haas mérlege, mert éppen a Renault-t szorongatja a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért.

„Még sosem voltam ennyire jó helyzet, mint most, a Haas F1 Team-nél. Tele van versenyszellemű emberrel a csapat, és együtt ugyanazért a célért küzdünk. Itt nincsen bürokrácia, minden nagyon gördülékenyen megy” – mondta Magnussen. – „Gene Haas a hatékonyság tartja szem előtt, és Günther Steinerrel együtt egy nagyon hatékony környezetet alakított ki, amely kihozza az ember legjobb formáját. Hiszünk egymásban, és ez az, amiért ennyi mindent elértünk már idáig.”

„Lenyűgöző látni, hogy ez a csapat relatívan rövid időn belül mennyi mindent hajtott végre, főleg egy olyasvalakinek, aki a kezdetek óta része ennek, ahogyan én. Büszke vagyok az itt eltöltött időre, mivel nagyon sok erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy versenyképessé tegyük a Haas F1 Team-et” – idézi a közlemény Grosjean szavait. – „Nagyon boldog vagyok amiatt, hogy a Haas F1 Teammel folytathatom és képviselhetem a Haas Automotion vállalatot, illetve valamennyi támogatónkat. Gene Haas valami egészen különlegeset épített fel, amit még jobbá tehetünk, és megtiszteltetés részese lenni ennek.”

Fotó: haasf1team.com 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6314268687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása