F2 - ELŐSZÖR NYERT LATIFI 2018-BAN, NORRIS ÖT PONTRA RUSSELLTŐL
Forma-2 2018: Spa-Francorchamps - Sprintfutam

_r3i7183_4469214.jpg

Játszi könnyedséggel, rajt-cél sikert aratva szerezte meg első 2018-as győzelmét a DAMS kanadai pilótája, Nicholas Latifi, miközben újra kiélezetté vált a bajnokság: azt követően, hogy Lando Norris második lett a sprintfutamon Spában, George Russell meg csak a hetedik, a kettejük közötti differencia már csak 5 pontos.

Hosszú idő után ismét lefulladt autókat láthattunk a Forma-2 rajtrácsán, ami miatt nem tudott nekivágni a felvezető körnek a tridentes Alessio Lorandi, Antonio Fuoco (Charouz Racing System), valamint az MP Motorsport újonca, Dorian Boccolacci – így valamennyien csak a boxutcából vághattak neki a fordított rajtrácsos sprintfutamnak.

A rajtnál a pole pozícióból induló DAMS-os Nicholas Latifinak kipörögtek a kerekei, így egy ideig úgy tűnt, hogy a camposos Luca Ghiotto átveszi a vezetést, de végül a kanadai fordult el elsőként a La Source-ban. Nyck de Vries pedig fantasztikus rajttal jött fel a nyolcadik helyről a harmadikra a Prema gépére, a holland mögé pedig a Russian Time orosz pilótája, Artem Markelov és a carlinos Lando Norris sorolt be. Eközben a bajnoki éllovas George Russell eléggé elszúrta a rajtot, a hatodikból indulva visszaesett a nyolcadik pozícióba, aztán beragadt a Campos Racing izreali versenyzője, a szombati verseny folyamán az első pontját megszerző Roy Nissany mögé – végül a brit Mercedes-junior a második körben előzte meg, a Kemmel-egyenes végén.

Norris a következő körben nyitott DRS-sel próbálkozott Markelovval szemben a Kemmel-egyenes végén, amelyet követően a brit megpróbálta a Les Combes-ban körbeautózni az oroszt, de végül a Russian Time versenyzője védte a pozícióját, a Carlin-pilóta meg kénytelen volt visszasorolni az ötödik helyre.

Az ötödik körben két pozíciócsere is történt az élmezőnyben: a Kemmel-egyenesben előbb De Vries húzott el Ghiotto mellett a második helyért, majd Norris utasította maga mögé Markelovot a negyedikért. Két körrel később pedig Norris egy újabbat előzött a DRS-zónában, amelynek az elszenvedő alanya Ghiotto volt – ezzel a brit már a harmadik helyet vette át. Féltávig az élen közben stabilizálódott Latifi és De Vries között a három, De Vries és Norris között pedig a két és fél másodperc körüli különbség, mialatt Ghiotto újabb két helyet veszített, Markelovval és a DAMS-os Alexander Albonnal szemben.

Néhány nyugodt kört követően viszont az utolsó két körre Norris utolérte De Vriest, aki ekkorra már több mint hét másodpercre maradt le Latifitől – az utolsó körre aztán ezt a duót utolérte Albon, aki néhány körrel korábban húzott el Markelov mellett, de ennek ellenére az orosz pilóta is fel tudott zárkózni. A Kemmel-egyenesben aztán a DRS segítségével Norris meg tudta előzni De Vriest, majd Albon is utat talált a Prema hollandja mellett, akinek a nyakára Markelov is megjött, azonban a kör hátralevő részében már nem változtak a pozíciók.

Nicholas Latifi így megszerezte idei első és pályafutása második győzelmét, a DAMS-os pilótán kívül még Norris és a csapattárs Albon állhattak fel a dobogóra. De Vries megőrizte a negyedik pozícióját Markelovval szemben, aki mögött Ghiotto, a bajnoki éllovas Russell és a tridentes Arjun Maini tette teljessé a pontszerző zónát.

Egy hét múlva, Olaszországban folytatódik Russell és Norris bajnoki harca, ami egyre szorosabb, mivel a kettejük közti különbség a sprintverseny eredményének értelmében öt pontos zsugorodott.

A sprintfutam végeredménye:

FIA Formula 2 on Twitter

F2 Round 9 Sprint Race classification

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3914203693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása