TCR EU - TASSI ÚJRA A DOBOGÓ LEGFELSŐ FOKÁRA ÁLLHATOTT

tassi_assen_1.jpg

Megszerezte idei első futamgyőzelmét Tassi Attila Assenben, a HELL ENERGY Racing Team with KCMG versenyzője. A fiatal TCR versenyző ismét bizonyította tehetségét és korát meghazudtoló versenystílusával maga mögé utasította a mezőnyt.

Már a szabadedzéseken is látszott, hogy a nyári szünet jót tett Tassinak, hiszen szép helyezéseket ért el, az időmérők után pedig a rajtrács 6. helyét sikerült lefoglalnia magának, a futamon végül egy helyet javítva, ötödikként ért célba.

tassi_assen2.jpg

Vasárnap a második, fordított rajtrácsos futamon a 5. helyről rajtolva, bravúros előzéssel indított Tassi, majd acélidegekkel autózta végig a versenyt, maga mögött tartva Azconát, aki egy percre sem hagyta, hogy fellélegezzen a fiatal magyar versenyző. A rajt után nem sokkal Nagy Dani kiesése miatt belengették a sárga zászlót, de Tassi a safety car kiállása után is megtartotta pozícióját, így idén először ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Tassitól rendkívül érett versenyzést láthattunk, ami után megérdemelten foglalta el a dobogó legfelső fokát

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre megint első lehettem. Mindkét nap jó helyről indultam, vasárnap aztán sikerült jól elkapni a rajtot is a második futamon, a csapat is szuperül állította be az autót, azt hiszem most először volt minden a helyén, szóval nagyon örülök és nagyon hálás vagyok nekik, ez közös siker volt” – mondta Tassi örömittasan.

tassi_assen3.jpg

A másik HELL ENERGY versenyző, Josh Files hétvégéje nem alakult ilyen jól. Files-t a hungaroringi szabálytalansága 3 hellyel hátra sorolták, így hiába volt a szombati napon övé az időmérő győzelem, végül csak a 4. helyről rajtolhatott, de sajnos a 10. helyen végzett, vasárnap pedig technikai hiba miatt nem tudta befejezni a versenyt.

Fotó: HELL ENERGY Média

Forrás: HELL ENERGY Média

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr214191469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása