TCR EU - BARRÉ A MÁSODIK EDZÉS ASSENBEN, TASSI 4., NAGY 8.
TCR Europe 2018: Assen - Második szabadedzés

2018-2018_hungaroring_friday---2018_tcr_europe_hungaroring_08_reece_barr_49.jpg

Meglepő eredménnyel zárult a TCR Európa-kupa asseni fordulójának második szabadedzése, ugyanis Reece Barr-nak és Kris Richardnak köszönhetően kettős elsőséget könyvelhetett el a Target Competition. Magyar érdekeltségeink – azaz Tassi Attila és Nagy Dániel – továbbra is ott vannak a legjobb tíz között.

Péntek délután megrendezésre került a második TCR Europe-edzés is Hollandiában, amely Reece Barr elsőségét hozta. A Target Competition Hyundaiját terelgető brit pilóta 1:45.408-as körével mindössze 21 ezredmásodpercet adott svájci csapattársának, Kris Richardnak. Az ETCC-bajnok mögött a Hell Racing Team with KCMG Hondái zártak Josh Files-zal és Tassi Attilával.

A 19 esztendős magyar versenyzőt a bajnokesélyes Dušan Borković követte a harmadik Target-Hyundaijal, megelőzve azt a Julien Brichét, aki egy utolsó pillanatban eszközölt javítással felugrott a hatodik helyre a JSB Compétition Peugeot-jával. Maxime Potty a mezőny egyetlen Volkswagenjével a hetedik helyen zárt, Nagy Dániel M1RA-Hyundaija előtt. A TOP-10 sorrendje a Piro-csapat újdonsült igazolásával, Peter Tertinggel, valamint az egyéni kiírást vezető Mikel Azconával.

Eközben Stefano Comini – aki az első edzésen még lemosta a mezőnyt a pályáról – csak a 18. helyen úgy, hogy még az egyéni legjobb idejétől is elmaradt majdnem 3.5 másodperccel. Nála rosszabbul csak Jean-Karl Vernay zárt, aki WRT-Audival még a garázst sem tudta elhagyni a félórás session folyamán.

Az első edzéshez hasonlóan a második tréningen is meggyűlt a baja a versenyzőknek a pályahatárok betartásával – annyira, hogy összesen hat versenyzőt idéztek be a stewardokhoz, köztük Nagyot és Tassit is, hasonlóan Tertinghez, Borković-hoz, Francisco Abreuhoz és Marie Baus-Coppenshez.

Szombaton reggel 8 óra 59 perctől az időmérő edzéssel folytatódik az asseni TCR Europe-hétvége programja.

A második szabadedzés végeredménye:

tcr_eu_2018_assen_fp2.jpg

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4414187191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása