F1 - VETTELÉK LAPOT HÚZNAK A 19-RE MONZÁBAN
Forma-1 2018: Belga Nagydíj, Olasz Nagydíj - Gumiválasztások

sebastian_vettel_f1_grand_prix_hungary_cly9sxvqusqx_masolata.jpg

Rendhagyó módon a hétfői nap folyamán a Belga Nagydíj és az Olasz Nagydíj gumiválasztásait is közzétette a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli. A bajnokságot vezető Mercedes igencsak óvatos gumitaktikával készül a következő két versenyre, miközben a Ferrari kockáztatni fog hazai közönsége előtt.

A bahreini és a spanyolországi hétvége mintájára a Pirelli Spa-Francorchamps-ba és Monzába is a szuperlágy, a lágy, valamint a közepes keverékű gumikat bocsátja a csapatok rendelkezésére – a minap pedig az is kiderült, hogy a csapatok milyen arányban tartanak majd igényt a különféle papucsokra.

Mindkét versenyhétvégén eléggé eltérő taktikát fognak követni az élcsapatok, különösen Belgiumba, mivel a Mercedesnél csak a McLaren rendelt többet a paletta legkeményebb tagjából, a közepes gumiból: szám szerint három szettből gazdálkodhat majd mind a bajnoki címvédő Lewis Hamilton, mind Valtteri Bottas – a brit és a finn ezen túl mégy négy garnitúra lágy és csupán hat szett szuperlágy gumival fog rendelkezni.

Eközben a Ferrari megosztja a stratégiát a versenyzői között: az olasz gárda Sebastian Vettelnek két közepes, négy lágy és hét szuperlágy szettet igényelt, Kimi Räikkönen számára pedig egy szett közepes, öt garnitúra lágy és hét szett szuperlágy gumit. A Red Bull-nál meg Daniel Ricciardónak és Max Verstappennek is csak egy-egy garnitúra közepes abroncsot kértek – az ausztrálnak ezen kívül még négy szett lágy és nyolc szett szuperlágy Pirellit kell beosztania, a holland eközben eggyel több szettet tudhat magáénak a lágy keverékből, s eggyel kevesebbet a szuperlágyból.

Egy héttel később, Olaszországban már jóval kisebb differenciák lesznek a csapatok között a gumik terén – valamennyi gárda egy vagy két szett közepes gumit kért a Pirellitől a versenyzőinek. A Mercedesnél Hamiltonnak két szett közepes, három szett lágy és nyolc szett szuperlágy abroncsa lesz, Bottas esetében pedig egy, négy és nyolc a garnitúrák aránya.

A Ferrari agresszív gumitaktikával rukkol majd elő hazai nagydíjára, ugyanis Vettel és Räikkönen is 10 szett szuperlággyal gazdálkodhat majd, mialatt a lágy és a közepes abroncsokból csak egy-két garnitúra áll a rendelkezésükre.

A Red Bull e tekintetben a Mercedes és a Ferrari között helyezkedik el. Ricciardónak két szett közepes, három garnitúra lágy és nyolc szett szuperlágy gumit rendelt a Milton Keynes-i gárda, Verstappennek meg csupán egy közepes keverékű gumiszettet, a három lágy és a hét szuperlágy Pirelli-garnitúra mellé.

A McLaren pedig mindkét versenyhétvége gumiválasztásainál kiemelendő – a wokingi gárda a spái hétvégére mindenkinél több, szám szerint versenyzőnként négy szett közepes gumiabroncsot igényelt, Olaszországban meg Fernando Alonsónak és Stoffel Vandoorne-nak is hét szettje lesz a piros oldalfalú szuperlágy gumikból, ami negatív rekordnak számít a mezőnyben.

A Belga Nagydíjra érvényes gumiválasztások:

22338_13-be-selected-sets-per-driver-en.JPG

Az Olasz Nagydíjra érvényes gumiválasztások:

22336_14-it-selected-sets-per-driver-en.JPG

Fotó: Zimbio | Grafika: Pirelli

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8414167359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása