GP3 - CSAPATVÁLTÁS UTÁN RÖGTÖN AZ ÉLEN: BECKMANNÉ AZ ELSŐ HUNGARORINGI EDZÉS
GP3 2018: Hungaroring - Szabadedzés

_56i1727_4460502.jpg

Kisebb meglepetésre a Trident újdonsült igazolásának, David Beckmann-nek az elsőségével ért véget a GP3-asok hungaroringi szabadedzése, mialatt az Arden istálló háza táját alaposan elkerülte Fortuna.

Már a péntek délelőtti órákban motorzaj törte meg a csendet a Hungaroringen, mivel közép-európai idő szerint 9 óra 30 perctől megrendezték a GP3-asok szabadedzését, amely a frissen csapatot váltó David Beckmann elsőségével zárult. A szezont immár a Jenzer Motorsport színeiben folytató német versenyző 1:32.035-ös köridejénél azonban 51 ezredmásodperccel volt lassabb az ART Grand Prix bajnoki éllovasánál, Anthoine Hubert-nél és 78 ezredmásodperces hátrányban zárt a harmadik helyen a francia versenyző brit csapattársánál, Callum Ilott-nál.

A negyedik helyen már jelentősebb lemaradásra tett szert Jake Hughes, akinek a köre majdnem négy tizeddel volt rosszabb az etalonidőhöz mérten. Az ötödik legjobb időt a Campos Racing olasz pilótája, Leonardo Pulcini futotta meg és ezzel az ART-s pilóták szendvicsében zárt, mert Nikita Mazepin lett a hatodik. Nagyon jól kezdett a Jenzer Motorsport részéről Tatiana Calderón – a kolumbiai pilótahölgy egy ideig még vezette is a gyakorlást, de végül a hetedik pozíció lett az övé.

Igencsak előkelő helyen végzett a jelenleg mindössze egy ponttal árválkodó Diego Menchaca: a Campos Racing mexikóija a nyolcadik pozícióban zárt, megelőzve Dorian Boccolaccit (MP Motorsport) és Giuliano Alesit (Trident), akik teljessé tették az első tíz helyezett sorrendjét.

Nem volt eseményekben szegény a 45 perces gyakorlás – mondjuk, ennek a legkevésbé az Arden International örült. Történt ugyanis, hogy előbb Julien Falchero autója füstölt el nagyon csúnyán, majd az edzés utolsó perceiben Joey Mawson csúszott ki a négyes kanyarnál a brit istálló #16-os számú versenygépével.

Náluk jobban talán csak az MP Motorsport újdonsült igazolása, a kanadai Devlin DeFrancesco járt pórul, mivel neki a komplett pénteki napot ki kell hagynia egészségügyi okok miatt.

A legkisebb formulaautós programja azonban már csak szombaton folytatódik az időmérő edzéssel, amely 10:45-kor veszi majd kezdetét.

A szabadedzés végeredménye:

gp3_2018_hun_fp1.jpg

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5214145053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása