Már Fiatból is van TCR-specifikációs változat

A Tecnodom Sport szombaton lerántotta a leplet a FIAT Tipo TCR-ről, amely az olasz TCR-bajnokságban fog majd bemutatkozni, a tervek szerint akár már az idei évben.

2018_tcr_photo_news_353.jpg

Nem újdonság már a Tecnodom Sport csapata számára egy túraautó megépítése, fejlesztése és futtatása, mivel két évvel ezelőtt megnyerte az 1.4 literes kategóriát az olasz TCR-ban egy Alfa Romeo Mitóval, majd a tavalyi év folyamán összesen három futamot nyert a bajnokságban egy Opel Astrával.

Szombaton este pedig bemutatták legújabb költeményüket az olaszok, a FIAT Tipo TCR-t, amelyet Roberto Zampieri, az Abarth fő tesztpilótájának technikai irányításával terveztek és építettek meg. Az autót ugyanaz az 1,7 literes Alfa Romeo-motor hajtja, amely a Giuliettában is dübörög, s szekvenciális sebességváltóval szerelték, amely a Sadev gyár érdeme.

A Tecnodom Sport már meg is kezdte a homologizálás folyamatát, és amint az végbemegy, az autó az olasz TCR-ben fog futni.

TECNODOM presenta la FIAT TIPO TCR per il campionato Touring Car Championship 2018/2019

TECNODOM sponsor ufficiale, commerciale e tecnico, della nuova FIAT TIPO TCR, presenta con un video la vettura sicuramente protagonista della prossima stagione del campionato internazionale TCR.

„Nagyon büszkék vagyunk erre az autóra! Nagyon jól meg lett építve és hatalmas potenciál rejlik benne. Jelenleg különböző gumitípusokkal végzünk teszteket, mert a tervünk az, hogy az autót a különféle TCR-szériákban érdekelt csapatok számára árusítsuk. Két autónk már el is készült, Törökországból és Dél-Amerikából pedig már megrendelésünk is van” – fogalmazott az autó kapcsán Kevin Giacon, aki a testvérével, Jonathannal együtt már kipróbálta az új Tipót.

Ehhez a gondolatmenethez még a következőket fűzte hozzá a Tecnodom Sport igazgatója, Domiziano Giacon: „Majd az Adrián szeretnénk szervezni egy eseményt, amelyre meginvitálnánk a csapatokat azért, hogy felfedezhessék és kipróbálhassák a Tipót.”

Fotó: TCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr114127963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása