WTCR - REMEKELTEK A NORBIK A MÁSODIK IDŐMÉRŐ EDZÉSEN
WTCR 2018: Szlovákia - Második időmérő edzés

03718007_jm10718_1.jpg

Magyar szempontból bravúrosan zárult a Túraautó Világkupa második kvalifikációja, ugyanis annak eredményei értelmében Nagy Norbi a fordított rajtrácsos, második, Michelisz Norbert pedig a harmadik versenyt várhatja a pole pozícióból.

Alig több mint két órával az első verseny leintését követően már a második időmérő edzés alkalmával gördült pályára a Túraautó Világkupa mezőnye. A Q1-ben az első gyorskörök után Pepe Oriola vette át a vezetést a Campos Racing CUPRA-jával – a spanyol azonban a 2:10.706-os körével csupán 38 ezredmásodperccel előzte meg Michelisz Norbit, míg Gabriele Tarquini hátránya több mint négy tizedmásodpercre rúgott.

Az utolsó utáni pillanatban változott végül a sorrend, mivel Michelisz Norbi 2:10.537-tel Oriola elé ugrott, behúzva a Q1-et, miközben John Filippi és Nagy Norbi óriásit villantott a CUPRA-val: a francia Campos-versenyző egy harmadik helyet érő időt futott a véghajrában, míg a zengős magyar a hatodik helyre tornázta fel magát, szendvicsbe fogva Aurélien Comte és Yvan Muller kettősét.

Nagy mögött Frédéric Vervisch jött be hetediknek Esteban Guerrieri és a csapattárs Nathanaël Berthon előtt, a továbbjutó zóna pedig Gabriele Tarquinivel, Jean-Karl Vernay-jel és Benjamin Lessennes-nel egészült ki.

Ismételten rendkívül szoros volt a mezőny, amelyet az is mutat, hogy a 17. helyen záró Petr Fulín is csak alig 8 tizedel volt lemaradva Micheliszhez képest – ez volt többek között Yann Ehrlacher veszte, aki a Münnich-Hondával éppen csak lemaradt a továbbjutásról. A nagyobb nevek közül kiesett Thed Björk, a hazai közönsége előtt versenyző Mat’o Homola, Szabó Zsolt Dávid, valamint a Sébastien Loeb Racing versenyzői, Mehdi Bennani és Rob Huff – tőlük a 19., a 20., a 21., valamint a 24. és a 25. pozícióban vettünk búcsút. A kiesők közé került a másik szabadkártyás, Andrej Studenič is, aki utolsóként zárt.

A Q2-ben néhány perc után 2:10.33-mal Michelisz Norbi tört az élre ismét, mögé pedig Comte, Filippi és Muller sorakoztak fel. Az eredmény az első négy helyen már nem is változott a kockás zászlóig, mögéjük Guerrieri jött fel ötödiknek, Oriolát, Vervisch-t, Lessennes-t és Tarquinit megelőzve, miközben a 10. hely és ezáltal a fordított rajtrácsos pole is Nagy Norbié lett! A Zengő Motorsport magyarja mögött Berthon és Vernay végzett a 11. és a 12. pozícióban.

A második szakasz eredményének értelmében a Q3-ban a továbbjutott versenyzők Guerrieri, Muller, Filippi, Comte és Michelisz sorrendben gördülhettek pályára. Guerrieri már az első néhány kanyarban vétett egy komolyabb hibát, de ennek ellenére Muller mögé jött csak be, igaz, csupán 22 ezreddel, míg Filippi hátránya az argentinhoz képest több mint fél másodpercre rúgott.

Comte viszont már az első szektorban számottevően gyorsabb volt Guerrierinél, majd egy erősebb harmadik szektorral végül 501 ezreddel ugrott az argentin elé. Viszont a DG Sport Compétition franciája elől végül Michelisz Norbi egy nagyon jó második szektorral megkaparintotta a pole-t, idén harmadjára a hungaroringi kvalifikációk után.

A második futam közép-európai idő szerint 19 órakor rajtol el, a harmadik pedig vasárnap 11:45-kor veszi kezdetét – az eseményeket élőben kísérhetjük figyelemmel az Eurosporton.

További részletek hamarosan!

Fotó: Jean Michel Le Meur / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6714113063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása