WTCR - BRÉKING: KIZÁRTÁK MICHELISZT ÉS A KÉT YMR-PILÓTÁT AZ IDŐMÉRŐRŐL!

03718007_ff_0394.jpg

Egy több mint hat órán át tartó vizsgálatot követően a négyből három Hyundait is kizárták a szlovákiai első időmérő edzésről – egészen pontosan Michelisz Norbiét, Yvan Mullerét, valamint Thed Björkét, számolt be a hírről az éjszakai órákban a TouringCarTimes.

Mint az ismeretes, a WTCR idei hatodik versenyhétvégéjén, a Slovakia Ringen az időmérő edzés hármas Hyundai-elsőséget hozott, Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert és Yvan Muller révén.

Azonban a Hyundaiokat egészen éjszakáig bent tartotta a Parc Fermében az FIA technikai delegációja, majd egy negyednapos vizsgálódást követően megállapították, hogy Michelisz, Muller, valamint Thed Björk autójában az erőforrás átlépte a maximum turbónyomást – ennek következtében a magyar, a francia és a svéd pilótát is diszkvalifikálták.

A pole pozíciós Gabriele Tarquini autójában nem állapították meg ezt a fajta szabálytalanságot, aki így megőrizhette rajtpozícióját az első futamra. A büntetések értelmében az olasz mögül Aurélien Comte és Pepe Oriola várják a piros lámpák kialvását.

Rajtuk kívül büntetést kapott még a Boutsen Ginion Racing belga pilótája, Benjamin Lessennes, aki a második és a harmadik figyelmeztetésének begyűjtését követően egy 10 rajthelyes büntetéssel lett "gazdagabb".

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr714112497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása