WTCR - „A HYUNDAI EGY MÁSIK DIMENZIÓBAN AUTÓZOTT”

03718007_ff_0680.jpg

Az első hét pozícióban zárt mind a négy Hyundai, amelyből három érinthetetlennek bizonyult – ez valamelyest meg is döbbentette a Münnich-Honda franciáját, Yann Ehrlacher-t. Mindeközben a TOP-3-ban mindenki elégedett az elért pozíciójával, még Muller is, akit egyensúly-problémák hátráltattak.

A pénteki időmérő edzést követően az első három helyezettet – azaz Gabriele Tarquinit, Michelisz Norbit és Yvan Mullert –, valamint utóbbi unokaöccsét, a második szabadedzést az élen záró Yann Ehrlacher-t kérdeztük arról, hogy milyen érzéssel zárták a napot.

03718007_ff_0275.jpg

„Nagyon jó időmérő edzés volt, nagyszerűen működött az autó. Tavaly nyáron három napon át teszteltünk ezen a pályán, ami most kifizetődőnek bizonyult. Ez a legjobb hely, ahonnan nekivághatunk a holnapi versenynek, bár ezúttal a pole pozíció nem jelent ezúttal extra pontokat. Úgyhogy a holnapi futam egy szimpla, normális futam lesz” – vélekedett teljesítményéről Gabriele Tarquini, aki az utolsó szétlövésben fosztotta meg az első rajtkockától Michelisz Norbit egy zseniális köridővel.

03718007_ff_0589.jpg

„Alapvetően jobban működött az autó, mint amire számítottunk és nyilván örülök az első rajtsornak. Picit sajnálom, hogy amikor megvan az autóban a teljesítmény, nem én végeztem a pole pozícióban” – értékelte időmérőjét Michelisz Norbi, aki így is bizakodóan vág majd neki a szombati első futamnak, dobogós eredményben reménykedve: „Viszont ennek ellenére is úgy érzem, hogy holnap gyakorlatilag minden esélyük megvan arra, hogy egy jó rajttal a dobogón zárjuk – nekem ez a célom. A bajnokság szempontjából az ilyen körülmények arra jók, hogy lehetőleg kihozzam a maximumot, már, ami a pontokat illeti. A következő időmérőn edzésen pedig úgyszintén szeretnék az első három pozíció valamelyikében zárni.”

03718007_jm10047.jpg

Yvan Muller felemás időmérő edzésen van túl, mert ugyan a harmadik hely örömmel töltötte el őt, azonban amennyiben nem jönnek helyre a balansszal kapcsolatos problémái, körülményes versenyt helyez kilátásba: „Ezzel a harmadik hellyel ez nem volt egy rossz időmérő edzés, sőt jó volt. Azonban nem voltam kibékülve az autóm egyensúlyával és emiatt nem találtam módot arra, hogy gyorsuljak. Úgyhogy összességében elégedett vagyok az eredményemmel, de a balansszal korántsem. Amennyiben viszont megtaláljuk a megoldást a problémámra, a holnapi futamon jó esélyem lesz arra, hogy dobogóra álljak. Ellenkező esetben ez azonban eléggé komplikált lesz, mert az egyenesekben a teljesítményballaszt miatt nem vagyunk kellően gyorsak – így viszont kemény lesz.”

03718007_ff_0409_1.jpg

Az időmérő első három helyezettjén túl megszólaltattuk Yann Ehrlacher-t is, aki a 9. rajthely után egy TOP-5-ös befejezésben reménykedik. A francia versenyző, aki a szezon korábbi szakaszában a bajnokságot is vezette, ugyanakkor nem hagyta szó nélkül a Hyundaiok elképesztő fölényét: „Jól szerepeltünk a második szabadedzés folyamán, de az időmérő edzésen nehezebb volt a dolgunk, mivel a Hyundai egy egészen másik dimenzióban autózott. Az egyenesekben és a kanyarokban is hátrányban voltunk, de így is a 10. helyen zártunk, ami kilencedik pozíció lesz a rajtrácson, mert Björk kapott egy 10 helyes büntetést. A kilencedik hely jó, mert egy olyan pályán vagyunk, ahol láthatjuk, hogy eléggé versenyképes a mezőny – így még az első öt is elérhető távolságba kerülhet a holnapi verseny folyamán. Ezt követően viszont javulnunk kell, hogy a második időmérő már jobban alakuljon.”

Fotó: Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914111995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása