F2 - RUSSELL-DRÁMA UTÁN ALBON-GYŐZELEM A SILVERSTONE-I FŐVERSENYEN
Forma-2 2018: Silverstone - Főfutam

_l5r6276_4460646.jpg

Hiába indult a pole-ból George Russell, végül nem az ő győzelmével zárult az első verseny Nagy-Britanniában, hanem Alexander Albon idei második sikerével, ugyanis az ART Grand Prix versenyzőjének előbb lassú volt a boxkiállása, majd kapott egy büntetést, amiért gyorsan hajtott a pitben.

George Russell kiválóan jött el a gördülőrajtnál a pole-ból, amelyet követően szép lassan elkezdett kiépíteni Alexander Albonnal szemben az első pár körben.

Azonban miután csak ketten – Tadasuke Makino és Ralph Boschung – döntöttek amellett, hogy a lágy gumikon rajtoljanak, a futam korai szakaszában 17 versenyző három körön belül jött ki. Russell és Albon az első turnusban jött ki, de a duó helyet cserélt a depóban, miután az ART szerelőbrigádja egy szörnyen lassú kerékcserét produkált. S ha mindez nem lett volna elég, a brit egy 5 másodperces időbüntetést is kapott boxutcában való gyorshajtásért, akárcsak a csapattársa, Jack Aitken.

Ennek ellenére viszonylag közel volt egymáshoz Albon és Russell kettőse a verseny folyamán, de a thai és a brit pilóta első két helyet csak azt követően vették vissza, hogy Ralph Boschungot – aki akkor még nem ejtette meg a depózását – megelőzték.

Albon végül 4.7 másodperces előnnyel nyerte meg a versenyt Russell előtt, de ez a különbség a büntetés értelmében 9.7 szekundumra változott, de ennek ellenére nem történt sorrendbéli változás az első két pozícióban. A dobogó legalsó fokára motorerő-problémái ellenére Antonio Fuoco állhatott fel, ezzel a charouzos pilóta zsinórban a hatodik versenyét zárta a legjobb négy között.

dhhqtdbu8aad-ka.jpg

Az olasz pilótát a verseny későbbi szakaszában el is kezdte támadni Sergio Sette Câmara a harmadik pozícióért, azonban hat körrel a verseny leintése előtt a brazil Carlin-versenyzőnek félre kellett állnia, miután elkezdett füstöt eregetni a Mecachrome-motorja. Így a második Charouz-versenyző, Louis Delétraz ért célba negyedikként, a nyakában a camposos Luca Ghiottóval, a Russian Time-pilóta Artem Markelovval, valamint a Prema hollandjával, Nyck de Vriesszel.

Nyolcadikként Maximilian Günther hozta be az Arden autóját, amellyel megkaparintotta magának az első rajtpozícióból való indulás jogát a vasárnapi sprintversenyre. A német mögött Aitken és Makino tették teljessé a pontszerzők névsorát, de csak a pályán.

Ugyanis mind a brit, mind a japán versenyző elkövetett egy vétséget a VSC-fázis alatt, amely miatt mindketten időbüntetést kaptak, így az utolsó pontokat Boschung és a carlinos Lando Norris csípték el.

A korábbi éllovas Arjun Mainival egyetemben a 6-7. hely környékén haladt a boxkiállásokig, azonban a pitben mind a ketten számottevő időt buktak, amelyet követően a mezőny végéről kellett felzárkózniuk. A későbbiek folyamán ráadásul mindketten érintettek voltak egy-egy incidensben: Norris speciel a premás Sean Gelaellel koccant, aminek következtében kiforgott az indonéz – ezzel előidézték a verseny második VSC-fázisát. (A virtuális biztonsági autót első alkalommal pedig Nirei Fukuzumi megállása miatt kellett aktiválni.)

Mainit pedig a saját csapattársa, Santino Ferrucci tessékelte ki a pályáról, ami miatt a tridentes amerikait egy öt másodperces büntetéssel sújtották a versenyfelügyelők.

A sprintverseny pedig majd 10 óra 30 perckor veszi kezdetét, amelyet az M4 Sporton 11 óra 25 perctől lehet visszanézni, felvételről.

A főfutam végeredménye:

f2_2018_gbr_r1.jpg

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr514099951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása