F2 - RUSSELL ZSINÓRBAN HARMADJÁRA A POLE-BAN, NORRIS CSAK HATODIK
Forma-2 2018: Silverstone - Szabadedzés, Időmérő edzés

_l5r6441_4460658.jpg

A szabadedzés tükrében aligha volt meglepetés az, hogy George Russell a Paul Ricard és a Red Bull Ring után Silverstone-ban is a pole-ba kvalifikálta magát. Az viszont annál inkább meglepő volt, hogy mindezt csupán 76 ezredmásodperces előnnyel tette.

A két Forma-1-es szabadedzés között sem volt csend a silverstone-i pályán, mivel időközben a Forma-2-esek teljesítették a szabadedzésüket. A 45 perces gyakorlást pedig a Mercedes patronáltja, George Russell zárta az élen – az ART Grand Prix versenyzője 1:40.410-es körével több mint hét tizedmásodpercet vert a második helyezett Alexander Albonra, aki eközben csak 36 ezreddel volt gyorsabb a bajnokság második helyén álló Lando Norrisnál a DAMS-Dallarával.

A Carlin pilótája mögött az MP Motorsport svájcija, Ralph Boschung zárt a negyedik helyen, aki mögött Jack Aitken (ART Grand Prix), Luca Ghiotto (Campos Racing), Sergio Sette Câmara (Carlin), Roberto Merhi (MP Motorsport) és a két Charouz-pilóta, Louis Delétraz és Antonio Fuoco fért még be a legjobb 10 közé.

Az edzést két incidens tarkította: Nicholas Latifi (DAMS) kicsúszása miatt egy időre életbe lépett a VSC, az edzés végén meg Maximilian Günther tette autóját a sóderágyba. Komolyabb kár egyik autón sem keletkezett.

A szabadedzés végeredménye:

f2_2018_gbr_fp.jpg

A kora esti órákban pedig lebonyolították az időmérő edzést, amely zsinórban harmadjára Russell elsőségét hozta, azonban korántsem akkora előnnyel, mint amellyel az élen zárta a szabadedzést. Ugyanis az ART-versenyző az 1:39.989-es körével mindössze 76 ezredmásodperccel előzte meg a DAMS thai pilótáját, Alexander Albont, aki mögött a második sorba az újonc Charouz Racing System versenyzői, Antonio Fuoco és Louis Delétraz kvalifikáltak.

Mindeközben a két carlinos a harmadik sorba szorult, ráadásul a bajnoki esélyes Lando Norrist még csapattársa, Sergio Sette Câmara is megelőzte és így csupán a hatodik helyen végzett. A McLaren felfedezettje mögött a Trident indiaija, Arjun Maini és a Russian Time orosz pilótája, Artem Markelov zárt a negyedik sorban, míg a TOP-10 a camposos Luca Ghiottóval és az ardenes Maximilian Güntherrel lett teljes.

A másik ART-os, Jack Aitken számára nem alakultak jól a dolgok, csupán a 12. lett és Russelltől nyolc tizeddel maradt el, egy pozícióval Nyck de Vries mögött zárva.

A kvalifikáció egyébként sallangmentesen alakult, egyedül Roy Nissany-nak kellett félreállnia a pályán a Campos Racing gépével, motorproblémákra panaszkodva. S miután ez az első percekben történt, az izraeli érdemi mért kört nem tudott futni.

Az időmérő edzés végeredménye:

f2_2018_gbr_q.jpg

Az első futamot magyar idő szerint szombaton délután 16 óra 45 perctől fogják megrendezni.

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914098435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása