WTCR - HELYI PILÓTÁK SZÁLLNAK MAJD HARCBA MICHELISZÉKKEL SZLOVÁKIÁBAN

petr_fulin_02-jpg.jpg

A Túraautó Világkupa szervezői hivatalos közleményben tudatták, hogy a jövő hétvégi, Slovakia Ring-i fordulón egy cseh, valamint egy versenyző csatlakozik majd szabadkártyásként a mezőnyhöz, a sokak számára már ismerős Petr Fulín és Andrej Studenič személyében.

A WTCC és a TCR összeolvadásából létrejött WTCR-ben az a módi, hogy minden versenyhétvégén rajthoz áll két szabadkártyás versenyző, akik a legtöbb esetben helyi pilóták. Ez nem lesz másképp a soron következő szlovákiai forduló alkalmával sem: két 41 éves versenyző, a 2017-es ETCC-győztes Petr Fulín és Andrej Studenič csatlakoznak ezúttal a mezőnyhöz – előbbi saját csapatának színeiben, egy CUPRA-val indul, utóbbi pedig a mókás nevű Brutal Fish Racing Volkswagen Golfjával.

„Egyrészt, eléggé nehéz volt a kivitelezés, mert elő kellett teremtenünk a pénzt, de ugyanakkor talán ez az utolsó lehetőség számomra, hogy a WTCR-ben legyek olyan nagyszerű pilótákkal, mint amilyenek Yvan Muller és Gabriele Tarquini többek között” – kommentálta a hírt a cseh Fulín. – „Nem igazán idősek, de hamarosan úgy dönthetnek, hogy befejezik a karrierjüket, úgyhogy azt mondtam, hogy muszáj ott lennem. Az élet rövid és nekünk élveznünk kell azt, így a versenyzés mellett döntöttünk.”

„A célunk az, hogy élvezzük a hétvégét és szép tapasztalatra tegyünk szert. Ismerjük a pályát, de mienk a legidősebb autó és szabadkártyásként még plusz 20 kilóm is lesz. A verseny eközben nagyon szoros lesz, mivel Vila Realban a versenyzők már megmutatták, hogy nagyon gyorsan képesek megtanulni az új pályákat. Emiatt próbálunk mindent kihozni a felkészülésből a hétvégére. Talán jövőre valami újat jelenthet számunkra ez a bajnokság” – ecsetelte a szlovák, aki idén a TCR Germany-ben egy oscherslebeni második és egy mosti első hellyel már felhívta magára a figyelmet. Emellett valószínű, hogy a rajthoz áll a TCR Europe barcelonai hétvégéjén is.

wtcr_fulin_andrej.jpg

Studenič érkezése révén pedig nem Mat’o Homola lesz az egyedüli szlovák versenyző a WTCR-ben. Studenič a hegyi és a pályaversenyzés világában is tapasztalt, s számos verdával volt már lehetősége versenyezni, a Skoda Favorittól kezdve a Ferrari 458 GT3-ig. 25 éve tartó pályafutása során a legnagyobb eredményét 2016-ban, egy helyi 24 órás futamon érte el, amelyet egy SEAT León TCR volánja mögött meg is nyert.

„Mat’o Homolának köszönhetően kaptunk egy ajánlatot a promótertől, miszerint indulhatnék a szlovákiai hétvégén” – nyilatkozta a hivatalos sajtóközleményben Studenič. – „Csapatként a TCR Europe-ban és a közép-keleti TCR-bajnokságban versenyzünk. Azonban a hatalmas tapasztalatom miatt a csapat úgy döntött, hogy ez alkalommal engem állít csatasorba.”

„A Brutal Fish Racing csapatunk birtokában két Volkswagen Golf van, én pedig a két versenyzőnket edzem. Ezzel az autóval csupán néhány tucat kilométert tettem meg, ami egy WTCR-es színvonalhoz képest eléggé kevés. Így noha óriási tapasztalattal rendelkezem, de nem ezzel a fajtájú túraautóval. Remélem, hogy a két szabadedzés elég lesz az autó beállításához és ahhoz, hogy kapjunk egy tisztább képet. Természetesen vannak ambícióink, azok nélkül nem is versenyeznénk. Bár, ötletem nincs, hogyan fogunk felállni ehhez a versenyhez” – zárta gondolatait Studenič.

Fotó: WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3014093345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása