F1 - HÁROM DRS-ZÓNA LESZ A RED BULL RINGEN IS

f1_grand_prix_of_austria_j7qiaueubs0x.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Ausztrália és Kanada után Ausztriában is beiktatott egy harmadik DRS-zónát az előzések megkönnyítése végett.

Ahogyan arról már annyi meg annyi alkalommal cikkeztünk, a Forma-1-ben már évek óta problémát jelent az előzések hiánya, különösképpen azóta, amióta 2017 elején komolyabb aerodinamikai változások mentek végbe – ezek által ugyan az autók látványosabbak lettek, de például két autó képtelen egymás mögött és egymáshoz közel haladni tartósan.

Az FIA pedig ezt próbálja valamelyest felszámolni, amelyet a jövőben esedékes esetleges szabályváltozások is jól mutatnak, de addig is kisebb módosítgatásokkal igyekszik enyhíteni a problémán.

Ennek érdekében van, hogy a szövetség meghosszabbít egy-két DRS-zónát, de van, hogy egy-két pályán kijelöl egy harmadik szakaszt is, amelyen belül lehetővé válik a hátsó szárny állítása.

Utóbbi forgatókönyv valósult meg a Red Bull Ringen is és az 1-es, valamint a 3-as kanyar közötti, emelkedős pályarészen is létesítettek egy extra DRS-zónát.

2018_austrian_gp_preview_page_2.png

Így néz ki a Red Bull Ring vonalvezetése a három DRS-zónával. | Forrás: FIA

„Kialakítottunk plusz egy DRS-zónát Ausztriában, így három mérési és három aktiválási pont lesz, utóbbiból a legújabb az 1-es és a 3-as kanyar között” – idézi a versenyigazgató Charlie Whitingot a crash.net.

Azonban, hogy ez a törekvés mennyire lesz hatékony, az még kérdéses, mivel Ausztráliában és Kanadában speciel ez nem működött, mindkét helyszínen akciókban szegény versenyt láthattunk.

A Red Bull Ringen a másik két DRS-zóna lokalitása és hossza nem változott: az egyik zóna továbbra is a célegyenesben, a másik pedig a 3-as és a 4-es kanyar közti egyenesben helyezkedik el.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6514080499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása