DTM - MEGLEPETÉST OKOZOTT A MERCEDES, EX-F1-ES PILÓTÁÉ A SZOMBATI POLE
DTM 2018: Hungaroring - 1. időmérő edzés

dtm_021.jpg

Megtört az Audi szabadedzéseken tanúsított fölénye és a kvalifikáció során váratlanul a Mercedes vette kézbe a stafétabotot, amely hatból öt autójával a legjobb tízben végzett. A pole pozíciót pedig az a Paul di Resta szerezte meg, aki nagyjából 10 hónappal ezelőtt még a Williams F1-es gépével rótta a köröket a mogyoródi aszfaltcsíkon – igaz, ehhez kellett az is, hogy belehibázzon a gyorskörébe a márkatárs Lucas Auer.

Egy 20 perces időmérő edzéssel folytatódott a Német Túraautó Bajnokság (DTM) hungaroringi programja, amelynek az első perceiben Lucas Auer az 1:37.564-es ideje révén mintegy hat tizedmásodperccel tört az élre a Mercedesszel, csapattársa, Gary Paffett előtt. Igaz, az audisok csak később merészkedtek ki a pályára: de miután megjelentek a pályán az RS5-ösök, Nico Müller 8 századmásodperccel megelőzte Auert, René Rast és Jamie Green pedig a harmadik-negyedik helyre értek oda.

Majd a második csörte folyamán, amikor már kellőképpen szárazzá vált a pálya, a Mercedesek előretörtek. Di Resta 1:37.349-cel Müller elé ugrott az utolsó másodpercekben, de volt még félnivalója, mert Auer nagyon jó körön volt. Azonban az osztrák egy lila első szektor után lesodródott a pályáról a 9-es kanyarban, így nem tudott javítani.

Így a skót ex-F1-es versenyzőé lett a pole pozíció, Müllert és Auert megelőzve – Paul di Resta utoljára több mint két évvel ezelőtt, a 2016-os hockenheimringi nyitóhétvége második versenyén indulhatott az élről. Auerhez hasonlóan Rast és Green sem tudtak javítani, így a tavalyi bajnoknak be kellett, hogy érje a negyedik hellyel, míg a brit audis elé két mercedeses is befurakodott, Edoardo Mortara és Daniel Juncadella személyében.

A BMW eredmények szempontjából egy eléggé vérszegény időmérőn van túl, ugyanis a legeredményesebb M4-es Augusto Farfusé volt, amely a nyolcadik helyre kvalifikált. A brazilon kívül pedig csupán egy pilóta fért be még a bajor márka részéről az első tízbe, mégpedig a 2012-es bajnok, Bruno Spengler. Ők ketten a bajnokság második helyén álló Gary Paffett Mercedesét fogták közre, aki még így is klasszisokkal jobban zárt, mint az éllovas Timo Glock, aki csak a 16. legjobb időt futotta meg, 912 ezredmásodperccel elmaradva Di Resta pole-körétől.

Az első futamot magyar idő szerint 13 óra 30 perckor fogják megrendezni, amikor a versenyzőknek egy 55 perces + 1 körös viadalt kell teljesíteniük, egy kötelező kerékcserével – az eseményeket a DTM hivatalos YouTube-csatornáján és az M4 Sporton is élőben kísérhetjük figyelemmel.

Az első időmérő edzés végeredménye:

dtm_2018_hun_q1.jpg

Fotó: Hungaroring Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7614018572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása