DTM - NÉGYES ELSŐSÉGGEL KEZDTE A HUNGARORINGI HÉTVÉGÉT AZ AUDI
DTM 2018: Hungaroring - 1. szabadedzés

dtm-1527867184.jpg

Azok után, hogy az előző, lausitzringi hétvégén lényegében szenvedtek az Audik, egészen meglepő volt, hogy a mogyoródi nyitóedzést az ingolstadtiak négy autója zárta az élen.

Mint az ismeretes, a 2018-as szezonra bevezetett aerodinamikai szabályváltozások az Audit érintették a legérzékenyebben, az ebből adódó szenvedés pedig a Lausitzringen is látható volt. Azonban más a helyzet az alacsonyabb tempójú Hungaroringen, ahol egyértelműen jobban érzik magukat az RS5-ösök.

Ugyanis az első edzésen az első négy helyen négy Audi-versenyző végzett: a leggyorsabb kört 1:38.351-gyel Jamie Green futotta meg, akitől 13 ezredmásodpercre maradt el az újonc Robin Frijns, 119 ezredre a tavalyi bajnok René Rast, a negyedik helyen Nico Müller lemaradása pedig közel 46 századmásodpercre rúgott.

Ötödikként és egyben legjobb BMW-sként az újonc Joel Eriksson zárt, megelőzve a mercedeses Daniel Juncadellát. A spanyol mögött két BMW-s, Marco Wittmann és Philipp Eng végzett, az első tíz sorrendje pedig a Mercedes skótjával, az ex-F1-es Paul di Restával, valamint a BMW bajnoki éllovasával, Timo Glockkal egészült ki.

Gary Paffett – aki mindössze egy ponttal van Glock mögött az egyéni összetettben – éppen csak lemaradt a TOP-10-ről: 1:39.132-es ideje a 12. helyre volt elegendő. S noha ezredre azonos kört futotta Augusto Farfusszal, a BMW-s brazil előbb szelte át a vonalat.

Az első szabadedzést néha kisebb esőzések zavarták meg, más érdemi változás viszont nemigen történt.

Magyar idő szerint reggel 8 óra 35 perckor folytatódik a program, a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

dtm_2018_hun_fp1.jpg

Fotó: DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5114017854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása