WTCR - MICHELISZ: „HA TEHETNÉM, SOKKAL TÖBB VERSENYT RENDEZNÉK A HUNGARORINGEN”

img_7504.jpg

Michelisz Norbertből elmondása szerint sokkal jobb teljesítményt hoz ki a hazai közönség biztatása, ezen túl pedig pozitívan értékeli a hungaroringi versenyhétvégét, még ha nem is jött össze a győzelem ezúttal. Ami pedig a Nordschleifén megrendezendő fordulót illeti, egyelőre fenntartásokkal várja – ugyanis, ha a súlyrendszer nem kedvez Hyundainak, akkor nehezebb lehet a helyzete.

Noha a futamgyőzelem 2016 és 2017 után idén sem jött össze Michelisz Norbertnek hazai közönsége előtt, de ennek ellenére összességében konstans és jó teljesítményt nyújtott. A BRC Racing Team Hyundaiját terelgető magyar versenyző mindkét időmérő edzést megnyerte, majd az első futamon harmadik, a fordított rajtrácsos másodikon hatodik, az utolsó versenyen pedig éllovas csapattársa, Gabriele Tarquini mögött, a második helyen futott be.

Ennek megfelelően Michelisz is pozitívan, de ugyanakkor realistán értékelte a hétvégét: Összességében mindenképpen pozitív az, hogy sikerült kétszer is dobogóra állnom a Hungaroringen, ez jó eredmény. Ugyanakkor, ha figyelembe veszem a konkrét erőviszonyokat és azt, hogy megvolt a tempóm ahhoz, hogy akár futamot is nyerjek, egy picit csalódott vagyok. Akár egy vagy két futamgyőzelem is összejöhetett volna, s nyilván ez volt a célom, ezt szerettem volna elérni.”

„Alapvetően azt gondolom, hogy jó és tiszta köreim voltak szombaton és vasárnap is. A tempót illetően elégedett vagyok a teljesítményemmel, szerintem a lehetőségekből nagyjából kihoztam a maximumot” – felelte Norbi arra a kérdésre válaszolva, hogy mennyire érezte jónak a kvalifikáción futott körein.

Ahogyan az az előző években is volt, a mostani hétvégén is több tízezer motorsport-fanatikus zarándokolt ki a Hungaroringre, többek között azért, hogy Michelisz Norbit biztassák. Arról, hogy mekkora löketet jelentett mindez a számára, a következőket mondta: „Őszintén szólva nagyon nagy löket volt. De ez szerintem minden egyes alkalommal mindenkinek az, aki magyar és hazai pályán megy. Aki megtapasztalja azt, hogy hazai pályán versenyezhet, azt segíti véleményem szerint abban, hogy néha többet is kihozzon magából annál, mint amennyit gondol, hogy benne van. Én, ha tehetném, sokkal több versenyt rendeznék a Hungaroringen, de nem én vagyok a szervező. (mosolyog)

A következő versenyhétvégét pedig a Zöld Pokolban fogják majd megrendezni – azonban az esélyeket illetően egyelőre még óvatosan nyilatkozott a WTCR egyéni bajnokságának negyedik helyén álló pilóta: „Meg kell várnunk, hogy mi lesz a büntetősúlyokkal a Nürburgringen. Ha nehéz lesz az autónk, akkor szerintem a hétvége is nehéz lesz.”

Fotó: Landek Norbert

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2313886686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása