F1 - RICCIARDO KEZDETT A LEGJOBBAN BAKUBAN
Forma-1 2018: Azerbajdzsáni Nagydíj - 1-2. szabadedzés

daniel_ricciardo_azerbaijan_f1_grand_prix_x3slqcbmrplx.jpg

Az első edzésen úgy lett második a Red Bull ausztrálja, hogy eggyel keményebb keverékű gumiabroncson futotta meg a leggyorsabb körét, mint az élen záró Bottas, de a másodikon már nem is talált legyőzőre. 

Magyar idő szerint délelőtt 11 órától rendezték meg az idei negyedik verseny, az Azerbajdzsáni Nagydíj első szabadedzését, amely a Mercedes versenyzőjének, Valtteri Bottasnak az elsőségével zárult. A finn versenyző – aki a tavalyi futamon az utolsó métereken hajrázta le Lance Stroll Williams-Mercedesét a második helyért – 35 ezredmásodperccel volt gyorsabb annál a Daniel Ricciardónál (Red Bull), akinek az elmúlt két hétben, Londonban volt egy szájsebészeti beavatkozása, miután egy, Bahreinben történt elharapás által okozott heg elfertőződött.

valtteri_bottas_azerbaijan_f1_grand_prix_practice_bo_ecvbqofmx.jpg

Az ausztrál pilóta kapcsán kiemelendő még, hogy Bottashoz képest eggyel keményebb, a szuperlágy gumikon futotta a mért körét, mégis nagyon közel volt az etalonidőhöz. Meglepően jól nyitottak a Force Indiák, ugyanis Sergio Pérez és Esteban Ocon a harmadik és az ötödik leggyorsabb köridőket futották meg, közrefogva a sorrendben a regnáló világbajnok Lewis Hamiltont (Mercedes).

Max Verstappen ugyan a hatodik lett, de a tavalyi év után idén is már pénteken falba tette a Red Bull-ját: a balesetre ezúttal az 5-ös kanyarban került sor (ez egy derékszögű balkanyar), miután elveszítette az uralmát az autója felett, amelyet követően az kitört jobbra. A holland pilóta incidense miatt 10 percig is érvényben volt a virtuális biztonsági autó.

Formula 1 on Twitter

Max gives the marshals a hand in tidying up his RB14 #F1 #AzerbaijanGP ��

Fernando Alonso – már két másodperc feletti hátrányban – lett a hetedik a McLaren-Renault-val, megelőzve Sergey Sirotkin Williamsét és Pierre Gasly Toro Rossóját, míg az első tíz sorrendjét a világbajnoki éllovas, Sebastian Vettel tette teljessé a Ferrarival. Az olasz istálló másik versenyzője, Kimi Räikkönen csak a 15. legjobb időt futotta meg, de ez egészen biztosan nem mutatja a valós teljesítményt.

Egyébként a többiek igencsak sokat hibázgattak a pályán, többek között Brendon Hartley-nak (Toro Rosso), Sirotkinnak, Bottasnak, Carlos Sainz-nak (Renault) és Romain Grosjeannak (Haas) is volt egy vagy akár több kicsúszása.

Az első szabadedzés végeredménye:

f1_2018_aze_fp1.jpg

Pár órával később már a második szabadedzéssel folytatódott a pénteki program, amelyen már Ricciardo futotta meg a leggyorsabb kört, egy 1:42.795-tel, de ettől csak 69 ezredmásodperccel maradt el az első tréningen látványosan altató Ferrari finnje, Räikkönen, akit a képzeletbeli dobogó legalsó fokán a másik Red Bull-pilóta, Verstappen követett.daniel_ricciardo_azerbaijan_f1_grand_prix_9g3hddjkgspx.jpg

A holland számára megint nem alakult valami simán a szabadedzés, ugyanis az utolsó másodpercekben nem volt éppen valami biztató a TAG-Heuer néven futó Renault-motor hangja...

A két Mercedesnek ezúttal be kellett érnie nagyjából nyolc tizedmásodperces hátrány birtokában a negyedik-ötödik pozíciókkal, megelőzve Alonsót, Ocont, Sainz-ot, Kevin Magnussent (Haas), illetve Nico Hülkenberget (Renault).

Vettel megint eléggé hátul zárt, csak a 11. lett, amelyben az is közrejátszott, hogy több versenyzőtársához hasonlóan, nem egyszer látogatott ki valamelyik bukótérbe – ebben viszont annak volt szerepe, hogy folyamatosan küzdött a fékjeivel a németek négyszeres világbajnoka.

Marcus Ericsson feltűnően kevés, szám szerint csupán kilenc kört tett meg, mivel a Sauber-Ferrarijával elromlott a sebességváltó, így a bahreini teljesítménye révén idén már két ponttal rendelkező svéd nem tudott senkit sem megelőzni.

Folytatás szombaton délben, amikor is a harmadik szabadedzést bonyolítják le Baku utcáin.

A második szabadedzés végeredménye:

f1_2018_aze_fp2.jpg

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5313874476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása