F1 - VETTEL NYERTE AZ IDŐMÉRŐ EDZÉST, BAJBAN A MERCEDES
Forma-1 2018: Kínai Nagydíj - Időmérő edzés

Sebastian Vettel nyerte meg az időmérő edzést csapattársa, Kimi Räikkonen előtt, így a Ferrari zsinórban második héten szerzi meg az első sort. Bottas lett a harmadik, miközben Hamilton most ismét kikapott kollégáitól.

Magyar idő szerint pontosan 8 órakor elkezdődött az időmérő edzés első szakasza, a Q1, ahol 18 perce volt a versenyzőknek, hogy megfussák mért köreiket és tovább menjenek a Q2-be.

Az első mért időt Charles Leclerc autózta 1:35.189-cel, majd szépen lassan érkeztek a többiek is. A nagyok csatáját az első menetet követően Sebastian Vettel nyerte, aki 1:32.171-gyel rögtön meg is futotta a hétvége addigi legjobb körét, csúnyán megverve nem csak Kimi Räikkonen-t, de a két Mercedest is, akik közé még Verstappen is beférkőzött a Red Bullal.

A bikásoknak nagy dicséret jár, hiszen összerakták Ricciardo autóját 3 perccel a leintés előtt, miután az ausztrál motorja a harmadik edzésen megadta magát - ugyan az ötszörös futamgyőztes nem autózott nagy időt, de a 14. helyen továbbjutott. A középmezőny elképesztően szoros, hiszen a Renault, a McLaren és bizony a Force India is hasonló tempót mutatott.

A Q1-et Sebastian Vettel nyerte meg Räikkonen és Bottas előtt, búcsúzott Sirotkin, a bahraini hős Pierre Gasly Lance Stroll és a két Sauber, Leclerc és Ericsson sorrendben.

A második kvalifikációs körben már az összes csapat a maximális teljesítményt célozza meg. Ebben az etapban 15 perc áll a versenyzők rendelkezésére. A pilóták azokon a gumikon fognak rajtolni, amelyeken a legjobb idejüket érik el. Érik a Ferrari-meglepetés?

A két Mercedes és a két Ferrari a lágy abroncsokon autózták meg az első köreiket, a két nagycsapat a közepes keveréknek számító lágy abroncsokon akarja megkezdeni a holnapi nagydíjat, addig a Red Bull más taktikát választott és az ultralágy papucsokon küldte ki versenyzőit.

Ricciardo első blikkre a harmadik helyet autózta, addig Verstappen Bottas és Hamilton közé érkezett meg. A legjobb időt ismét a Ferrari kettőse autózta meg, kissé sokkoló, hogy a lágy gumin is majdnem olyan időt értek el, mint a Q1-ben, ahol a leglágyabb abroncsokat nyüstölték. Kisebb meglepetés a Mercedes szenvedése, hiszen ezen a pályán csak Mercedes versenyző indulhatott az élről 2012 óta megszakítás nélkül.

A második menetet Hamilton kezdte, szintén lágy gumin, a brit a hétvége legjobb körével 1:31.914-el az élre állt, majd Bottas felzárkózott a második helyre, de a Ferrari másodszor már nem autózott mért kört, noha kijöttek ultralágyon és az első két szektort leggyorsabbként teljesítették.

A Q3-ba a két Mercedes, a két Ferrari a két Red Bull, a két Renault, illetve Grosjean és Perez jutottak be. Kiesett Magnussen, Ocon, Alonso, Vandoorne és Hartley. Nincs túl sok örömre oka a McLarennek, hiszen a Renault erőforrást használó csapatok közül egyértelműen a britek a leglassabbak.

Az időmérő edzés harmadik szakaszában mindössze 12 perc áll a versenyzők rendelkezésére, hogy megharcoljanak a legjobb pozíciókért. A Mercedes zsinórban hetedszer, avagy más fogja a legjobb időt autózni?

Az első próbálkozást a Ferrari nyerte meg. Kimi Räikkonen 1:31.2-vel a valaha futott leggyorsabb kört autózta meg, a második helyre mindössze 16 század másodperces hátrányban Sebastian Vettel érkezett meg. Bottas ismét megverte Hamiltont. A két Red Bull sorrendje Verstappen és Ricciardo. A további sorrend: Hülkenberg, Grosjean és Sainz.

A második próbálkozást a Mercedes már be sem fejezte, miközben Räikkonen tovább javít mindkét szektorában, miközben az utolsó szektort elrontotta, addig Vettel egy zseniális utolsó szektorral megnyeri az idei Kínai Nagydíj időmérő edzését. Sebastian Vettel idei második pole-pozícióját szerzi meg. Bottas lett a harmadik, Hamilton a negyedik. Nagyon nehéz lesz megverni holnap a Ferrarikat, érdekes futam lesz, amely vasárnap 8 óra 10 perckor fog elrajtolni magyar idő szerint. 

A TOP-10 sorrendje: VET, RAI, BOT, HAM, VER, RIC, HUL, PER, SAI, GRO

Az időmérő edzés végeredménye:

Fotó: Zimbio, Twitter

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10013833706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása