BF3 - BILLY MONGER VISSZATÉR A VERSENYZÉSHEZ!!!

billy-monger-makes-his-single-seater-racing-car-comeback-by-testing-a-carlin-run-msv-formula-3-car.jpg

Egy év sem telt a 18 esztendős brit tehetség horrorisztikus balesete óta, a hétvégén újra autóba ül!

Kedden bombabejelentés látott napvilágot, miszerint a 18 éves Billy Monger először fog versenyezni élesben a tavalyi áprilisi, a Donington Parkban elszenvedett balesetét követően, amelynek következtében a pilóta mindkét lábát amputálni kellett.

A 11 hónappal ezelőtti időszakban az autó- és motorsportos közösség egy emberként állt Monger mellé, akinek a megsegítésére indított pénzgyűjtési akció keretein belül összesen 850 ezer fontot gyűjtöttek össze, amelybe többek között Lewis Hamilton és Jenson Button is beszállt egy jelentősebb összeggel.

Az elmúlt hetek a brit ifjonc több tesztet is lebonyolított a Carlinnal, amelynek során az autót a kormányon elhelyezett pedálok segítségével tudta irányítani - a jobb kezével gázt adott, míg a ballal sebességet váltott. A fékezést pedig a jobb műlábával vezérelte.

A kemény munka meghozta a gyümölcsét, ugyanis a Carlin tegnap bejelentette, hogy rajthoz állítja Mongert a hétvégén, a brit F3-as bajnok Oulton Park-i fordulóján, Nicolai Kjaergaard és a Renault Sport Academy-tag Sun Yue Yang csapattársaként, de még az is előfordulhat, hogy a csapattal korábban szintén tesztelő Clement Novalak is lehetőséget kap. A brit alakulatnak külön engedéllyel van lehetősége a négy autó indítására, ugyanis a szabályok szerint egyébként egy gárda maximum három gépet állíthat csatasorba.

"Monger egészen biztosan ott lesz a rajtrácson a hétvégén"  - idézte a Carlin szóvivőjét a motorsport.com. - "Egészen hihetetlen az egész. Segít motiválni a csapatot, versenyképes is, és arra is megvan a potenciálja, hogy még többre vigye. Ennek elérésében pedig szeretnénk segíteni neki."

Fotó: motor1.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8013785144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása