WTCR - HIVATALOS: MONTEIRO NEM INDUL A SZEZONNYITÓN

29136006_1673886282660649_3418422800837246976_n.jpg

Hétfőn megerősítették, hogy Tiago Monteiro egyelőre nem tér vissza a versenyzéshez - addig viszont a Boutsen Ginion Racing pilótáját a csapat teszt- és tartalékversenyzője, Benjamin Lessennes fogja helyettesíteni. 

Még a tegnapi nap folyamán napvilágot láttak belga forrásokból származó spekulációk, miszerint a Boutsen Ginion Racing versenyzője, Tiago Monteiro továbbra sincsen kellően jó állapotban ahhoz, hogy versenyezzen, és emiatt a helyét átmenetileg a belgák teszt- és tartalékpilótája, a 2017-es TCR Benelux-bajnok Benjamin Lessennes veszi át.

A felmerült sajtóhírekre eleinte nem reagált sem a Boutsen Ginion Racing, sem a Honda egészen hétfőn délelőttig, amikor megerősítették, hogy a hír sajnálatos módon igaz. Emellett a Honda által közzétett sajtóközlemény, hogy Monteiro csak abban az esetben ül majd ismételten autóba, ha már teljesen felépült - noha fizikailag már sokat javult a portugál - aki a tavalyi szeptemberi balesete vezette a Túraautó Világbajnokság pontversenyét -, de a látása korántsem az igazi.

29176832_1673886372660640_7998047098853392384_n.jpg

"Ezzel a forgatókönyvvel is tisztában voltam, ugyanis az emberi test nem tehető egyenlővé a tiszta tudománnyal. Habár a fizikai állapotom rendkívül sokat javult, ugyanez a látásomról nem mondható el, amely miatt egyelőre még nem tudok visszatérni a versenyzéshez" - nyilatkozta Monteiro a Honda hivatalos sajtóközleményében. - "A felépülésem idáig kiemelkedően zajlik, a kezelés pedig, amit az orvosi csapatomtól kapok, egészen hihetetlen, csak egyszerűen még nem szabad kockázatot vállalnom. Mindent megtettem, amit csak tudtam a cél érdekében, de a testem és a szemem még nem épült fel teljesen."

"Most szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki fáradhatatlanul azon dolgozott, hogy engem támogasson ebben a nehéz időszakban. Természetesen borzasztóan csalódott vagyok, ugyanis magam mögött akartam hagyni a baleset következményeit, és újult erővel nekikezdeni az új szezonnak. De erre egyelőre még nincs lehetőség, de a lehető legkeményebben folytatom majd a javulást azzal a várakozással, hogy hamarosan minden ismételten a régi kerékvágásban lesz. Addig is, támogatni fogom a csapatot és a hondás kollégáimat, és minden tapasztalatomat és tudásomat fel fogom használni, hogy a lehető legtöbbet segíthessek nekik azért, hogy erős eredményeket érjenek el. Nagyon fontosnak érzem azt, hogy így fenntartsam a csapatszellemet" - tette hozzá a portugál.

29541985_1686500408065903_3460530388181098432_n.jpg

"Nagyon örülök, hogy bemutatkozhatok az FIA WTCR-ben a Boutsen Ginion Racinggel, de bárcsak vidámabb körülmények között történt volna meg. Nem tudom, hány futamot fogok teljesíteni azt megelőzően, hogy Tiago visszatér az autójába, de szeretném a legjobbakat és egy gyors felépülést kívánni neki. Már van némi tapasztalatom a Honda Civic Type R TCR-ral, miután a tavalyi év végén és mostanság is teszteltem a zandvoorti pályán. Biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk jó munkát végezni, ugyanakkor az egyértelmű, hogy a WTCR-ben sokkal nagyobb a nívó, mint amivel korábban valaha is szembe kellett néznünk" - nyilatkozta Lessennes, aki már szerdán és csütörtökön, Barcelonában átveszi Monteiro autóját a Túraautó Világkupa hivatalos kollektív tesztjén.

Fotó: Boutsen Ginion Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10013781696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása