WTCR - BELGA SAJTÓ: MONTEIRO NEM INDUL MAROKKÓBAN

29216468_1675956689120275_5287468834343616512_n.jpg

A belga La Dernière Heure úgy értesült, hogy a szezonnyitó WTCR-hétvégén a Boutsen Ginion Racing tesztpilótája, Benjamin Lessennes lesz Tom Coronel csapattársa, mivel Tiago Monteiro még nincs annyira jól, hogy versenyezhessen.

Vasárnap délután lebegtette meg a hírt az imént megnevezett belga forrást, miszerint a Túraautó Világkupa (WTCR) április 8-9-i hétvégén esedékes, marokkói szezonnyitó hétvégén Tom Coronel mellett a Boutsen Ginion Racing másik Honda Civic Type-R-jét nem Tiago Monteiro, hanem a TCR Benelux előző évi kiírását megnyerő Benjamin Lessennes fogja terelgetni, aki egyébként a belga csapat tesztversenyzője is. Emellett a lap arra is kitért, hogy a portugál a monzai, valamint a zandvoorti teszten csupán promóciós okok miatt ült autóba.

Mint az ismeretes, Tiago Monteiro - akinek a részvétele a marrákesi fordulón túl is kérdéses - a Túraautó Világbajnokság (WTCC) tavalyi szezonjának utolsó négy fordulóján egészségügyi okok miatt nem indulhatott, ugyanis szeptemberben, Barcelonában míg a Hondával tesztelt, elszenvedett egy komolyabb balesetet, amelynek következtében az autón túl a bajnoki pontverseny akkori éllovasa is megsérült.

Jövő hét szerdán és csütörtökön pedig már sor kerül a WTCR hivatalos kollektív tesztjére a spanyolországi aszfaltcsíkon, amelyet követően az autókat már szállítják is el hajóval a Circuit International Automobile Moulay El Hassan pályára, ugyanis másfél héttel később már rajtol a szezon.

A Honda Racing egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a hírt, de a TouringCarTimes úgy tudja, hogy Monteiro akkor sem szeretne visszalépni a versenyzéstől, ha az orvosi ellenőrzésen is azt tanácsolják neki majd április 7-én, egy nappal a hétvége kezdete előtt.

Fotó: Boutsen Ginion Racing / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr813778982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása