F1 - MEGVÁLTOZTATTA A RAJTLÁMPÁK HELYZETÉT AZ FIA

Az FIA megváltoztatta a rajtlámpák helyzetét a hétvégi Ausztrál Nagydíjra, hiszen a régi elhelyezéssel a mezőny eleje egyáltalán nem látta volna a jelzőfényeket a glória miatt.

A versenyzők természetesen nem vasárnap fognak először szembesülni az új rendszerrel, hiszen az első és a második szabadedzés végén is tesztelhették ezt az új rendszert, így vasárnap, a tényleges rajtnál már lesz tapasztalatuk a módosítás kapcsán.

A fő lámpát továbbra is megfelelő magasságban, az eddig megszokott helyen láthatjuk, ezt a mezőny hátsó traktusa fogja látni, addig a második lámpasort a pálya bal oldalán fogják elhelyezni méghozzá alacsonyabban, hogy az elől lévő versenyzők is láthassák a rajtfényeket, függetlenül a Halo-tól.

Hasonló rendszert 2009 körül már vezettek be, akkor a magasabb hátsó szárnyak miatt - ezek eltűnése után azonban már nem volt szükség extra lámpákra. A most kialakult helyzet miatt viszont ismét alkalmazni kell őket.

Érdekes lesz megfigyelni, hogy megviccel-e valakit ez az új szituáció, vagy minden zökkenőmentesen fog lezajlani.

Fotó: Zimbio

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6213769032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása