FE - BIZARR KIHÁGÁS MIATT BÜNTETTÉK MEG DI GRASSIT

Nagyon furcsa eset miatt kapott büntetést a Formula-E címvédője, Lucas Di Grassi. A brazil versenyző nem megfelelően tűzálló alsóneműt viselt, meg is kapta a büntetését.

Lucas Di Grassi idei szezonja eddig a hétvégéig egyenlő volt a katasztrófával, viszont ezen a hétvégén mintha fordult volna a kocka, hiszen végig gyors volt és megszerezte az első rajtkockát is, amit végül elvettek tőle. A futamon azonban végig Jean-Éric Vergne nyomában autózott, de a bajnoki éllovas franciát már nem tudta megelőzni. Idei első dobogója akár feledtethetné is az eddigi szenvedést, de a futam után ismét volt ok a keserűségre.

A brazil versenyző 10 000 eurós büntetést kapott, ráadásul, ha ez még nem lenne elég, akkor 3 büntetőpontot is kapott a licenszébe, méghozzá egy elég bizarr eset miatt. A bajnoki címvédő ugyanis nem tűzálló alsóneműt viselt. Az FIA az utóbbi időben különösen komolyan veszi a biztonsági kérdéseket, legyen szó a Forma-1-ről, vagy más FIA-kategóriás sorozatról.

Di Grassi ebből a szempontból az egyik legkomolyabb szabályt hágta át, ami veszély esetén nagyon komoly sérüléseket okozhatott volna. Mindezek ellenére a hétvégi eredményét nem veszik el, így a dobogónak és a 18 pontnak lehet örülni.

A brazil versenyző saját maga bevallása szerint sem gondolta, hogy ekkora probléma fog kisülni ebből a dologból, de természetesen illedelmesen bocsánatot kért, és ígéretet tett arra, hogy többször nem fog előfordulni.

A Formula-E idei szezonja április 14-én folytatódik Rómában.

Fotó: Zimbio

Írta: Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9413753378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása