F1 - FOLYTATÓDIK A BARCELONAI TESZTSOROZAT - ÍME, A MÁSODIK HÉT BEOSZTÁSA!

daniel_ricciardo_f1_winter_testing_barcelona_ach79dyjyxzx.jpg

Már csak szűk három hét választ el minket az évadnyitó melbourne-i versenytől, ennek megfelelően a csapatok szép lassan az előszezoni készületek végéhez érkeznek - már csak négy napjuk van arra, hogy próbálgassák, csiszolgassák autóikat a szezon rajtja előtt.

A mostani hét egy újabb lehetőséget jelent a Forma-1-es csapatok számára, miután az előző héten, hétfőtől csütörtökig nem a megszokott produktivitással tudták végezni munkáikat, ugyanis az időjárás alapvetően rendkívül hideg volt, sőt olykor hó is hátráltatta a csapatok munkáját. Ennek megfelelően az első hetet követően nem szabad az idei erőviszonyokról szuperlatívuszokban, de többek között láthattunk már arra utaló jeleket, hogy a Mercedes idei autója, a W09 EQ Power+ nagyon erős lett.

Ami a második teszthetet illeti, a csapatok keddtől péntekig gördülhetnek pályára Barcelonában - elvi síkon marad a kétszakaszos bontás, miszerint az istállók reggel 9 órakor megkezdik a munkát, majd délután 13 és 14 óra között tartanak egy egyórás ebédszünetet, utána pedig este 18 óráig szüntelenül folytatódik a munka. Persze, az könnyen elképzelhető, hogy a csapatok engedélyt kapnak arra, hogy az ebédszünetben is pályára küldhessék autójukat, ahogy az volt a múlt hét folyamán többször is.

nico_hulkenberg_f1_winter_testing_barcelona_gj55fhtsqj2x.jpg

Ismételten a Mercedes az, amelynek nem tudjuk előre a teljes heti beosztást, mindössze annyit, hogy negyedik napon mind Valtteri Bottas, mind pedig Lewis Hamilton is tesztelni fog. Az kijelenthető összességében, hogy a Renualt és a Williams kivételével a csapatok a versenyzők beosztását illetően a napi bontásokat választották, tehát naponta váltják egymást a pilóták, s nem félnaponta. Továbbá a Williams lesz az egyedüli a héten, amely még alkalmazni fogja a harmadik számú versenyzőjét is, Robert Kubica személyében.

Emellett még a Red Bull-t érdemes kiemelni, mivel az eredeti felállásuk Ricciardo - Verstappen - Ricciardo - Verstappen volt, ám tegnap este az f1today.net arról értesült, hogy a csapat felcserélte a napokat a pilóták között, mivel az ausztrál nem érzi jól magát, és emiatt a keddi nap folyamán biztosan nem tud pályára gördülni.

Természetesen oldalunk is igyekszik beszámolni a teszt fő eseményeiről - "félidőnél" Facebook-posztban, a nap végén pedig részletes cikk formájában. 

A második teszthét beosztása:

Csapat Autó 2018. március 6.
Kedd
2018. március 7.
Szerda
2018. március 8.
Csütörtök
2018. március 9.
Péntek
MERCEDES W09 EQ Power+ Délelőtt: Bottas
Délután: Hamilton
n.a. n.a. n.a.
FERRARI SF71-H Vettel Räikkönen Vettel Räikkönen
RED BULL RB14 Verstappen Ricciardo Verstappen Ricciardo
FORCE INDIA VJM11 Pérez Ocon Pérez Ocon
WILLIAMS FW41 Délelőtt: Sirotkin
Délután: Stroll
Délelőtt: Stroll
Délután: Sirotkin
Délelőtt: Kubica
Délután: Stroll
Délelőtt: Kubica
Délután: Sirotkin
RENAULT R.S.18 Délelőtt: Hülkenberg
Délután: Sainz
Délelőtt: Sainz
Délután: Hülkenberg
Délelőtt: Hülkenberg
Délután: Sainz
Délelőtt: Sainz
Délután: Hülkenberg
TORO ROSSO STR13 Gasly Hartley Gasly Hartley
HAAS VF-18 Magnussen Grosjean Magnussen Grosjean
MCLAREN MCL33 Vandoorne Alonso Vandoorne Alonso
SAUBER C37 Ericsson Leclerc Ericsson Leclerc

 

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3313718562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása