WTCR - ÚJABB TEHETSÉGET IGAZOLT A MÜNNICH MOTORSPORT

03717011_1283.jpg

Yann Ehrlacher lesz Guerrieri egyik csapattársa a német alakulatnál, így egy újabb tehetséges pilótával bővült a Túraautó Világkupa 2018-as mezőnye. 

Vasárnap kora este bejelentették, hogy nem marad túraautós ülés nélkül a négyszeres világbajnok Yvan Muller unokaöccse, Yann Ehrlacher, ugyanis az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport egy Honda Civic Type-R autóját fogja terelgetni, az argentin Esteban Guerrieri csapattársaként. Ezzel pedig a francia pilóta kvázi Muller ellenfele lesz, aki saját csapata, az Yvan Muller Racing színeiben indul majd egy Hyundaijal.

A 21 éves Ehrlacher tavaly vetette meg a lábát a nemzetközi túraautózás világában a Túraautó Világbajnokságban indulva, az RC Motorsport TC1-es Lada Vestájával, amellyel megnyerte a nyitóversenyt Termas de Rio Hondóban, majd a kínai és a japán nyitóviadalt a második helyen fejezte be. Összességében az egyéni kiírást a tizedik pozícióban zárta 90 ponttal. A túraautózás mellett pedig LMP3-as endurance versenyeken is indult a 2017-es évben.

"Nagyon komoly mértékben fejlődik" - nyilatkozta még tavaly decemberben Yvan Muller az unokaöccséről. - "A tavalyi marrákesi első futamot követően realizáltam azt, hogy talán nem lesz neki könnyű a WTCC, de ez a normális, és ő összességében jó szezont zárt. Még mindig csak 21 esztendős, és van még bőven tanulnivalója, de én hiszek abban, hogy négy-öt éven belül jobb lesz, mint én voltam valaha. És nem csak azért, mert tanácsokkal látom el, hanem megvannak hozzá a képességei is - ezek kombinációjával pedig jobb lesz nálam." 

"Az első WTCC-s szezonomat követően nyilván az volt a célom, hogy ott legyek az új WTCR indulásánál. Nagy boldogsággal tölt el, hogy az ALL-INKL.COM Münnich Motorsportnak rám esett a választása" - kommentálta a hír Ehrlacher, akinek nem mellesleg az édesanyja, Cathy Muller is autóversenyző volt, de ő inkább az együléses sorozatokban indult. - "Ez nagyszerű hír a számomra, mert egy nagyon jó csapatról van szó, amely a versenyzés és a túraautózás világában egyaránt komoly tapasztalattal rendelkezik. Remek csomagunk van, ennek megfelelően magasak lesznek az elvárások is természetesen, a célom meg az az idei évben, hogy a bajnoki cím várományosaival harcolhassak, habár tisztában vagyok vele, hogy nagyon kemény verseny lesz. Ebből adódóan nyilvánvaló, hogy nagyobb lesz rajtam a nyomás, mint tavaly, de készen állok."

"Az pedig rendkívül különleges lesz számomra, hogy Yvan ellen versenyezhetek. Ő a példaképem, és a legjobb túraautós versenyző a világon, és már alig várom, hogy egy rajtrácson legyek vele" - fűzte hozzá a francia.

"Logikusan több versenyző is szerepelt a listánkon, és nem volt könnyű választani közülük. De úgy érzem, hogy mi, itt az ALL-INKL.COM Münnich Motorsportnál a legjobb döntést hoztuk azzal, hogy Yann-t választottuk, és sok szeretettel üdvözöljük a csapatnál" - ecsetelte a helyzetet a csapatmenedzser Dominik Greiner. - "Egy nagyon tehetséges, gyors és motivált versenyző ő, aki az édesanyja és a nagybátyja révén kiváló versenyzői képzésen esett át, s már tavaly is voltak jó pillanatai. Bízom benne, hogy hasonlóképpen fogja folytatni idén is. Yann és Esteban már most nagyon profin dolgoznak csapattársakként, mondhatni kéz a kézben, úgyhogy már nagyon várjuk, hogy elkezdjük velük a szezont."

"Ahogyan sor kerül minden csapat bejelentésére, egyre növekszik a WTCR, az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport bejelentése pedig további jó hírnek számít. A csapattulajdonos René Münnich már jó ideje pártfogója a túraautózás világának, és a támogatás, amit kiterjesztett a csapatára és a versenyzőire, igencsak nagy elismerésnek örvend" - olvashatóak a sajtóközleményben François Ribeiro, az Eurosport Events fejének és a WTCR – FIA World Touring Car Cup presented by OSCARO promóterének szavai. - "Esteban és Yann pedig két olyan versenyzők, akik képesek lesznek a futamgyőzelmekért és akár a bajnoki címért is harcolni a tavaly nyújtott teljesítményük alapján. Mindketten pokolian versenyképesek, és arra számítok, hogy az ALL-INKL.COM Münnich Motorsport képes lesz megküzdeni a WTCR-ben előttük álló kihívásokkal."

Emellett az elmúlt napokban további két versenyző, John Filippi és Pepe Oriola jövője vált biztossá - ők a Campos Racing SEAT León CUPRA TCR autóit fogják majd terelgetni a 2018-as WTCR-szezonban. Amint a spanyol csapat megnevezi a harmadik versenyzőjét, beszámolunk a részletekről is a hír kapcsán.

A Túraautó Világkupa szezonja pedig öt hét múlva, Marrákesben fog elrajtolni, és összesen 30 verseny kerül majd megrendezésre.

Így fest az eddigi bejelentések alapján a WTCR 2018-as mezőnye:

Csapat

Autó

Versenyzők

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport

Honda Civic Type-R TCR

Yann Ehrlacher, Esteban Guerrieri

Boutsen Ginion Racing

Honda Civic Type-R TCR

Tiago Monteiro, Tom Coronel

BRC Racing Team

Hyundai i30 N TCR

Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Campos Racing

SEAT León CUPRA TCR

John Filippi, Pepe Oriola, ???

Comtoyou Racing

Audi RS3 LMS

Denis Dupont, Aurélien Panis, Nathanaël Berthon, Frédéric Vervisch

Romeo Ferraris

Alfa Romeo Giulietta TCR

???, ???

Sébastien Loeb Racing

Volkswagen Golf GTI TCR

Mehdi Bennani, Rob Huff

Team WRT

Audi RS3 LMS

Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden

Yvan Muller Racing

Hyundai i30 N TCR

Thed Björk, Yvan Muller 


Fotó: 
Francois Flamand / DPPI 

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2013715000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása