WTCR - KOMPLETT AUDI-FLOTTA FOG INDULNI A TÚRAAUTÓ VILÁGKUPÁBAN

2018_tcr_photo_news_049.jpg

Csütörtökön kiderült, hogy nem kevesebb, mint hat Audi RS3 LMS lesz ott a WTCR rajtrácsán, amelyből négyet a Comtoyou Racing, kettőt pedig a Team WRT fog indítani.

Újabb versenyzők kerültek fel csütörtökön a WTCC és a TCR Nemzetközi Széria összeolvadásából létrejött Túraautó Világkupa (TCR) 2018-as névsorára. Fény derült arra ugyanis, hogy az utóbbi széria tavalyi bajnoka, Jean-Karl Vernay és a Brit Túraautó Bajnokság háromszoros győztese, Gordon Shedden a Team WRT által indított Audi RS3 LMS autókat fogják terelgetni, illetve arra, hogy a Comtoyou Racing a korábban rebesgetett három helyett négy autót fog indítani.

Utóbbi alakulat még az előző hónapban bejelentette versenyzőiként Denis Dupont-t és Aurélien Panist, akikhez most csatlakozik az Andros Trophy 2016/2017-es bajnoka, a GP2-ben, a Formula-E-ben, illetve az endurance versenyzés világában is megfordult Nathanaël Berthon, valamint az a Frédéric Vervisch, aki a WTCR mellett két GT-bajnokságban is fog indulni.

unnamed.jpg

"Nagyon komoly küzdelmekre számítunk az új túraautós szériában, amely egyre több gyártó számára válik vonzóvá a túraautózás iparágában. Csapataink és versenyzőink értékes tapasztalattal rendelkeznek, nem csak a túraautózás terén, úgyhogy szándékunk az, hogy idén az egyéni és a csapatkiírásban is harcban legyünk a bajnoki címért" - nyilatkozta Chris Reinke, az Audi Sport customer racing feje.

"Az, hogy az Audi Sport részéről összesen hat versenyző fog csatlakozni a WTCR-hez, azaz a Túraautó Világkupához, csak újabb jó hír a széria számára. Shedden és Vernay személyében a túraautózás két figyelemreméltó bajnokát üdvözölhetjük, és érdekes lesz majd látni, miképpen harcolnak majd a pályán a WTCC oszlopos tagjaival. Berthon és Vervisch pedig számos izgalmas kilátással vágnak neki a WTCR-nek. Az Audi RS3 LMS-nek egy félelmetes csomagnak kell lennie, a Comtoyou Racing és a Team WRT pedig már bizonyítottak korábban" - kommenálta a hírt Francois Ribeiro, az Eurosport Events vezetője.

Így van jelen állás szerint 8 csapat és 19 autó a hivatalos nevezési listán. A WTCR szezonja áprilisban rajtol majd el, Marrákesben.

Így fest az eddigi bejelentések után a WTCR 2018-as mezőnye:

Csapat

Autó

Versenyzők

ALL-INKL.COM Münnich Motorsport

Honda Civic Type-R TCR

Esteban Guerrieri, ???, ???

Boutsen Ginion Racing

Honda Civic Type-R TCR

Tiago Monteiro, ???

BRC Racing Team

Hyundai i30 N TCR

Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Comtoyou Racing

Audi RS3 LMS

Denis Dupont, Aurélien Panis, Nathanaël Berthon, Frédéric Vervisch

Romeo Ferraris

Alfa Romeo Giulietta TCR

???, ???

Sébastien Loeb Racing

Volkswagen Golf GTI TCR

Mehdi Bennani, Rob Huff

Team WRT

Audi RS3 LMS

Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden

Yvan Muller Racing

Hyundai i30 N TCR

Thed Björk, Yvan Muller 


Fotó:
 TCR/WTCR sajtóközlemények

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3313671884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása