F1 - VÉGE A FORMA-1 ELLENI UNIÓS VIZSGÁLATNAK

sergio_perez_f1_grand_prix_brazil_practice_fncgjoyjetix.jpg

Másfél év után visszavonta az Európai Bizottságnál tett panaszát a Force India és a Sauber, és ezzel lezárult az ügy.

Még 2015 őszén látott napvilágot a hír, miszerint két csapat, a Force India és a Sauber panasztétellel fordult az Európai Bizottsághoz, mégpedig az irányítással, a szabályokkal és a pénzelosztással kapcsolatos aggályukra hivatkozva, valamint arra, hogy a főbb döntésekbe csak a nagyobb alakulatoknak van beleszólásuk.

Azonban ahogy mondani szokták, azóta sok víz lefolyt a Dunán, ennek megfelelően a Forma-1-ben is több változás végbement, amelyek közül talán a legfőbb az, hogy Bernie Ecclestone helyét a sportág tulajdonosi és mindenhatói székében az amerikai Liberty Media vette át, a Chase Carey - Sean Bratches - Ross Brawn trióval.

Az új tulajdonosok a két csapatot pedig már egy év alatt meggyőzték olyan szempontból, amelyet az is bizonyít, hogy csütörtökön megerősítette a Force India és a Sauber, hogy visszavonják a feljelentésüket látván, hogy valóban vannak törekvések az iránt, hogy fairebb és kiegyenlítettebb viszonyok alakulhassanak ki. Ennek érdekében az új tulajdonosok hajlandóak tárgyalni korrekt módon az összes csapattal a költségcsökkentés, a pénzdíjak elosztásának, valamint a motorszabályok kérdéséről.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7413603249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása