GP3 - AZ MP MOTORSPORTTAL FOLYTATJA NIKO KARI

_o3i2360_4370963.jpg

A korábbi Red Bull-junior 2018-ra is talált magának ülést a GP3-as rajtrácson.

Niko Kari azok után lett a Red Bull-család tagja, hogy anno, 2015-ben, az első formulaautós évében dominálta az SMP Formula-4-et. A sikeres esztendőt követően 2016-ban a Forma-3-as Európa-bajnokság, 2017-ben pedig a GP3 mezőnyét erősítette - mindkét bajnokságban egy-egy futamgyőzelmet szerzett. Azonban a Red Bull már tavaly ősszel bejelentette, hogy a finnel való együttműködését az év végeztével felbontja.

A 18 éves ifjonc a szezon utáni teszten, Abu-Dzabiban immár a szériához újonnan csatlakozó MP Motorsport autóját vezette, és az első két nap megnyerésével meggyőző teljesítményt nyújtott. Olyannyira, hogy a holland alakulat be is jelentette Niko Karit az egyik versenyzőjeként.

_o3i5001_4372664.jpg

Az MP Motorsport a DAMS helyét veszi át a rajtrácson, csatlakozva az ART Grand Prix-hoz, a Tridenthez, a Jenzer Motorsporthoz, az Arden International-hez, illetve a Campos Racinghez.

Kari a negyedik versenyző, akit bejelentettek a GP3 2018-as mezőnyében, honfitársa, Simo Laaksonen (Campos Racing), illetve az ART Grand Prix versenyzői, Callum Ilott és Nikita Mazepin után.

Fotó: GP3 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr713578419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása