FE - BUEMI A POLE-BAN A BAKIK IDŐMÉRŐJÉN
Formula-E 2018: Marrákes, Időmérő edzés

20180112175614j6i0581.jpg

A Hongkongból mindössze egy ponttal távozott Sebastien Buemi kezdheti meg az élről a marrákesi ePrix-t. Rosenqvist és Lopez hibáztak a Superpole-ban, Di Grassi műszaki hibával küszködött, Heidfeld és Da Costa pedig a falnak ütköztek.

A várakozásoknak megfelelően nem zajlott le komolyabb események nélkül a marrákesi Formula-E időmérő, amelyet a második szezon bajnoka, Sebastien Buemi zárt az élen a Renault e.dams gépével - a svájci pilóta, aki a kétfutamos nyitóhétvégén csak egy pontot szerzett, az 1:20.355-ös idejével két és fél tizedmásodpercet adott a DS Virgin britjének, Sam Birdnek. Azonban a Superpole végkimenetelét és a pole pozíció sorsát több tényező is befolyásolta, mint például Lucas di Grassi motorhibája vagy Felix Rosenqvist és José Maria Lopez megcsúszása.

Tehát, Buemi a tavalyi párizsi ePrix óta először zárt az élen időmérő edzést, mögötte pedig Bird, Rosenqvist, a Dragonnál egy zseniális eredménnyel visszatérő Lopez és Di Grassi zártak az első öt pozícióban

Alex Lynn, a DS Virgin másik versenyzője éppen csak, mindössze négy ezredmásodperccel maradt le a Superpole-ban való részvételről, de a brit a hatodik helyen végezve a Jaguar-pilóták, Nelson Piquet Jr. és Mitch Evans, valamint az általuk közrefogott Daniel Abt előtt, mögöttük pedig a NIO-s Oliver Turvey tette teljessé a TOP-10 sorrendjét, megelőzve csapattársát, az olasz Luca Filippit. A mezőny abszolút újonca, Tom Blomqvist az előkelő 12. helyet szerezte meg az első Formula-E-időmérőjén.

ABB FIA Formula E Championship on Twitter

Here's a replay of @afelixdacosta's crash in group 4 of qualifying #MarrakeshEPrix https://t.co/3SLFyqaGVy

A Circuit International Automobile Moulay El Hassan aszfaltcsík pedig nem hazudtolta meg magát, ugyanis két balesetet is láthattunk a kvalifikáció során: előbb Nick Heidfeld, majd Antonio Félix da Costa csapta neki a palánknak a Mahindra Racing, illetve az Andretti autóját - ennek megfelelően ők ketten a mezőny végén, a 18. és a 19. pozícióban zártak, megelőzve az előző versenyt a második helyen záró Edoardo Mortarát, aki Heidfeld balesete miatt nem tudott értékelhető kört futni.

A marrákesi ePrix 17 órakor rajtol majd el, az eseményeket az Eurosport 1-en élőben kísérhetjük figyelemmel.

Az időmérő edzés végeredménye:

fe_marrakes_2018_idomero.jpg

Az időmérő edzés videós összefoglalója:

ABB FIA Formula E Championship on Twitter

Highlights from qualifying for the 2018 ABB FIA Formula E #MarrakeshEPrix - lights out at 4pm local time >> https://t.co/zm4M8wIRFr https://t.co/FbmFmY1USm

Fotó: Sam Bloxham/LAT/Formula-E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8513571567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása